– Inntil regionen anerkjenner Israel som en uavhengig jødisk stat, vil det ikke bli fred

- Det er ikke noe endring i min forpliktelse til Israels sikkerhet, sa USAs president Joe Biden fredag.
USAs president Joe Biden. (Foto: Wikimedia)

På en pressekonferanse i Det hvite hus fredag 21. mai fikk USAs president Joe Biden spørsmål om det er noen endring i det demokratiske partiets holdning til Israel.

– Det er ikke noen endring i min forpliktelse… til Israels sikkerhet, punktum. Ikke noen endring. Ikke i det hele tatt. Jeg tror mitt parti fortsatt støtter Israel, sa Biden.

USAs president viste også at han forstår mer om konflikten enn de fleste norske journalister, biskoper og organisasjonslederep som bare retter pekefingere mot Israel.

– Inntil regionen sier, uttrykkelig, at de anerkjenner Israels rett til å eksistere som en uavhengig jødisk stat, vil det ikke bli noen fred, sa Biden.

– Vi trenger fortsatt en tostatsløsning. Det er det eneste svaret, la han til. Palestinske ledere har avvist opprettelsen av en palestinsk stat gjentatte ganger siden 1930-tallet, fordi de ikke har godtatt å være nabo til en jødisk stat.

Alle som seriøst studerer palestinernes politiske kommunikasjon på arabisk vil se at lederne i de store politiske gruppene ikke er frustrert og sint over Israels okkupasjon, men over at det finnes en jødisk stat i området.

Hamas er tydelige på det.

Fatah er tydelige på det. – Palestinerne vil aldri anerkjenne Israels jødiske identitet, sa PLOs sjefsforhandler Saeb Erekat. Og han ble regnet som moderat.

Det er ikke okkupasjonen som avvises i skolebøkene til palestinske barn. De handler om “å utrydde restene av utlendingene [jødene]”, fjerne Israel som er “Satans tjener” og love 72 jomfruer i paradis til niendeklassinger som gir livet sitt som martyrer i krig mot Israel. Palestinske barn lærer ikke at alle vil være fornøyd dersom det blir en palestinssk stat på Vestbredden og Gaza-stripen med Øst-Jerusalem som hovestad, en de lærer at Palestina er alt landet mellom Middehavet og Jordan-elven. Palestinske barn blir ikke opplært i å være sinte og frustrerte over okkupasjonen, men over jødene. Jøder blir framstilt som “fiender av islam”, som korrupte, løgner og bedragere. Revolusjonens flamme skal nå til Haifa og Jaffa.

«Palestinerne må anerkjenne at Israel vil forbli en jødisk stat,» sa president Barack Obama da han talte i Jerusalem 21. mars 2013.

Å støtte Israel som et nasjonalt hjemland for jøder har tett sammenheng med å avvise «rett til å vende tilbake» for millioner av 1948-flyktningenes etterkommere. Det innebærer en aksept for at demokratiet Israel selv kan bestemme sine innvandrings­regler og avvise palestinernes krav som vil gjøre slutt på Israel som en stat med jødisk flertall.

Les mer i artikkelen Norge må støtte Israel som et nasjonalt hjemland for jøder.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise