Første hjelpesendinger fra Israel til Tyrkia

Onsdag fløy det første flyet med hjelpesendinger fra Israel etter jordskjelvet som rammet Tyrkia søndag.

Ombord var det syv prefabrikerte hus som kan huse mennesker som ble hjemløse etter det kraftige skjelvet. I hjelpesendingen er det også varme klær, tepper og madrasser. Forsvarsdepartementet melder at ett eller to fly er planlagt torsdag. Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu fortsatte en tøff retorikk mot Israel under et besøk i Jordan onsdag. I Israel er det lite håp om at hjelpesendingene vil bedre det diplomatiske forholdet mellom de to tidligere allierte.

– Tyrkerne hjalp oss med å bekjempe Karmel-brannen [i desember], og selv om vi satte stor pris på det, bedret det ikke på forholdet. Vi ønsker å være realistiske. Dette handler om at naboer hjelper naboer, sier en israelsk regjeringskilde.

Forrige artikkelTzipi Livni er kraftig svekket
Neste artikkelUSA ba om ny byggestans hos Yishai
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.