Første hjelpesendinger fra Israel til Tyrkia

Onsdag fløy det første flyet med hjelpesendinger fra Israel etter jordskjelvet som rammet Tyrkia søndag.

Ombord var det syv prefabrikerte hus som kan huse mennesker som ble hjemløse etter det kraftige skjelvet. I hjelpesendingen er det også varme klær, tepper og madrasser. Forsvarsdepartementet melder at ett eller to fly er planlagt torsdag. Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu fortsatte en tøff retorikk mot Israel under et besøk i Jordan onsdag. I Israel er det lite håp om at hjelpesendingene vil bedre det diplomatiske forholdet mellom de to tidligere allierte.

– Tyrkerne hjalp oss med å bekjempe Karmel-brannen [i desember], og selv om vi satte stor pris på det, bedret det ikke på forholdet. Vi ønsker å være realistiske. Dette handler om at naboer hjelper naboer, sier en israelsk regjeringskilde.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise