Første hjelpesendinger fra Israel til Tyrkia

Onsdag fløy det første flyet med hjelpesendinger fra Israel etter jordskjelvet som rammet Tyrkia søndag.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Ombord var det syv prefabrikerte hus som kan huse mennesker som ble hjemløse etter det kraftige skjelvet. I hjelpesendingen er det også varme klær, tepper og madrasser. Forsvarsdepartementet melder at ett eller to fly er planlagt torsdag. Tyrkias utenriksminister Ahmet Davutoglu fortsatte en tøff retorikk mot Israel under et besøk i Jordan onsdag. I Israel er det lite håp om at hjelpesendingene vil bedre det diplomatiske forholdet mellom de to tidligere allierte.

– Tyrkerne hjalp oss med å bekjempe Karmel-brannen [i desember], og selv om vi satte stor pris på det, bedret det ikke på forholdet. Vi ønsker å være realistiske. Dette handler om at naboer hjelper naboer, sier en israelsk regjeringskilde.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise