Ny flåte på vei

To skip med 27 internasjonale aktivister er på vei fra Tyrkia mot Gaza-stripen, melder israelske medier.

Aktivistene bak forsøket på å bryte den israelske sjøblokaden har hittil prøvd å unngå medieoppmerksomhet, for å unngå politisk press og sabotasje som kunne hindret skipene fra å legge fra kai. Ombord i skipene skal det være humanitær hjelp til Gaza verdt drøyt 150.000 kroner. IDF melder at skipene kommer til å bli stanset. Israels sjøblokade av Gaza-stripen er lovlig etter internasjonal rett. Målet med blokaden er å hindre våpenleveranser til terrorgruppene på Gaza-stripen. Alle som vil levere sivile varer til Gaza-stripen kan samarbeide med israelske myndigheter om levering gjennom grensestasjonene på land.

Forrige artikkelMuslimer protesterte med gule davidstjerner
Neste artikkelObama: – Må holde oppe sterkere Iran-press
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.