Biden drøftet Syria-hjelp med Tyrkia

USAs visepresident Joe Biden håper det internasjonale samfunnet kan være med å skape stabilitet i Syria etter Assad-regimets fall.
USAs visepresident Joe Biden. Foto: Richard Cornish, flickr.com.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

På sitt statsbesøk i Tyrkia søndag brukte USAs visepresident Joe Biden mye av sin tid på situasjonen i Syria i møter med statsminister Recep Tayyip Erdogan og president Abdullah Gül.

Både USA og Tyrkia har tidligere krevd at Syrias president Bashar Assad går av. De to NATO-partnerne tror ikke nødvendigvis at et maktskifte i landet vil føre til en regional konflikt mellom sunni- og shiamuslimer, slik mange politiske kommentatorer og eksperter mener.

– Vi var enige om at konflikt vil kunne begrenses til Syria, uten at det må spre seg utover, sa Biden etter møtet med Erdogan.

Ikke noe “neste steg”
Biden Erdogan og Gül skal ikke ha drøftet noe “neste steg” i fasen for å få fjernet Assad. Men de lover å hjelpe Syria etter at regimet har falt.

– I den grad vi snakket om noe “neste steg”, var det en del diskusjoner om vi måtte gå inn og bidra med hjelp, muligens økonomisk støtte og stabilitet, ikke militært, men for å hjelpe syrerne. Vi er engasjert i dette for å se Assad falle, og for å fastslå hva som vil være det beste bidrag det internasjonale samfunnet kan gjøre for å skape stabilitet, forklarte Biden.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise