Tyrkia islamistisk?

Rick Perry, som inntil denne uken kjempet for å bli republikansk presidentkandidat i USA, sa i januar at Tyrkia blir styrt av islamske terrorister.

Rick Perry. (Foto: Wikimedia)
Rick Perry. (Foto: Wikimedia)

Perry stilte et spørsmålstegn ved Tyrkias Nato-medlemskap. Perry var amerikansk pilot på 1970-tallet og var i en periode stasjonert i Tyrkia.

Uttalelsen førte til sterke reaksjoner i Tyrkia, og likeså i det amerikanske utenriksdepartementet. Tyrkia har hjulpet til i USAs ”krig mot terror”, blant annet i Afghanistan. Tyrkia har også tatt ”et meget modig standpunkt” mot måten regjeringen i Syria slår ned opptøyene. Nå nylig er Tyrkia også blitt base for Natos radarsystem med tidlig varsling av eventuelle raketter fra Iran og andre farlige stater.

Tyrkia er et eksempel på et ”islamsk demokrati i virksomhet”, sa Mark Toner, talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet.

Kilde: En artikkel på nettstedet til den israelske avisen Israel Hayom, fra Associated Press og staben i den israelske avisen. Lest 18. januar 2012.

 

Forrige artikkel– Israelske droner hjelper kurdiske opprørere
Neste artikkelAl-Jazeera priser israelske Hatzalah i minidokumentar [video]
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no