– Israel sendte mekler til Tyrkia

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. (Foto: Serdar Kilic)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. (Foto: Serdar Kilic)

Ifølge den tyrkiske avisen Hürriyet var det den amerikansk-jødiske forretningsmannen Ronald Lauder som dro til Tyrkia som utsending for statsminister Benjamin Netanyahu. Lauder har tidligere også forhandlet med Syria.

– De sendte oss verdens rikeste jøde for noen måneder siden, hevdet Erdogan på spørsmål om hvordan ståa er i relasjonen til Jerusalem.

Erdogan gjentok også sine krav for at forholdet til Israel skal bli gjenopprettet: Jerusalem må beklage drapene på ni tyrkiske statsborgere under bordingen av Mavi Marmara-båten i 2010, gi økonomisk erstatning til ofrenes familier og oppheve sjøblokaden av Gaza-stripen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag