Tyrkia stanset syrisk fly fullt av våpen

Et fly på vei fra Moskva til Damaskus ble tvunget av tyrkiske luftstyrker til å lande i Tyrkia. Om bord avdekket tyrkerne militær last som russerne skulle forsyne Assad-regimet med.

Et syrisk fly av denne typen, Airbus A320, ble stanset av tyrkiske myndigheter onsdag. (Foto: Dean Morley)
Et syrisk fly av denne typen, Airbus A320, ble stanset av tyrkiske myndigheter onsdag. (Foto: Dean Morley)

Passasjerflyet var av typen Airbus A320 og ble møtt i tyrkisk luftrom av F-16 fly, som eskorterte det til Esenboga flyplass i Ankara.

Utstyret som ble funnet om bord inkluderte “militært kommunikasjonsutstyr og komponenter som kan brukes i raketter”, sier talsmann for utenriksdepartementet, Selcuk Unal.

Utenriksminister Ahmet Davutoglu sier de stanset flyet etter tips på at det bar med seg last som er ulovlig for sivil luftfart.

– Tyrkia er fast bestemt på å stanse overføringen av våpen til den syriske administrasjonen gjennom luftrommet, la han til.

Russland har sendt et offisielt skriv til Tyrkias regjering, der de ber om en forklaring på hva som har skjedd.

Forrige artikkelRamon, Livni og Olmert drøfter nytt sentrumsparti
Neste artikkelNetanyahu mye mer populær enn konkurrentene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no