Netanyahu beklaget til Erdogan

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: WEF)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: WEF)

Det var fredag sist uke, mens USAs president Barack Obama fortsatt var på besøk i Israel, at statsminister Benjamin Netanyahu ringte til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan. Netanyahu beklaget for drapet på de ni tyrkerne som mistet livet i mai 2010, da Mavi Marmara og andre skip prøvde å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen.

Etter å ha mottatt beklagelsen fra Netanyahu, publiserte statsministerens kontor i Ankara en pressemelding, der det ifølge Ha’aretz står at Tyrkia verdsetter sitt “vennskap” med Israel. Men søndag var Erdogan ute og klargjorde at normaliseringsprosessen med Israel kan ta tid. Dessuten vil tyrkerne forsikre seg om at Israel holder det Netanyahu nå skal ha lovet: Kompensasjon til de pårørende etter Mavi Marmara og oppheve restriksjoner på varer til Gaza-stripen.

– Vi har sagt: En unnskyldning må komme, kompensasjon må bli utbetalt og blokaden mot palestinerne må fjernes. Det vil ikke komme noen normalisering uten disse faktorene. Normalisering vil skje det øyeblikk dette blir satt i verk. Men blir det ikke satt i verk, da må jeg beklage, sier Erdogan.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag