Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Forhandlingene mellom Israel og Tyrkia utsatt

Våpen funnet ombord i Mavi Marmara i mai 2010 som ble brukt mot israelske soldater, da skipet var på vei mot Gaza-stripen. (Foto: GPO)
Våpen funnet ombord i Mavi Marmara i mai 2010 som ble brukt mot israelske soldater, da skipet var på vei mot Gaza-stripen. (Foto: GPO)
Etterlatte og overlevende etter bordingen av Mavi Marmara nekter å droppe søksmålet mot israelske soldater.

Forhandlingene som skulle funnet sted denne uken mellom delegasjoner fra Tyrkia og Israel for å normalisere forholdet mellom landene, har blitt utsatt til 22. april. Årsaken er at de etterlatte tyrkiske familiene etter Mavi Marmara-hendelsen i 2010 nekter å droppe sitt søksmål mot soldatene som deltok i aksjonen.

De aksepterer dermed ikke at Israel betaler erstatning på soldatenes vegne, på tross av at Jerusalem allerede har etterfulgt kravet om å beklage hendelsen, rapporterer Yedioth Aharonoth.

– Vi vil fortsette saken mot israelske soldater og offiserer og går ikke med på å trekke tilbake søksmålet, selv om vi mottar kompensasjon, sa Mavi Marmara-overlevende Musa Kugas mandag.

I tillegg til kompensasjon og beklagelse har myndighetene i Ankara krevd en total fjerning av blokaden av Gaza-stripen. De krever nå at den israelske regjeringen legger fram en tidsplan for hvordan de har tenkt å etterkomme dette.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart