Israel og Tyrkia enige om kompensasjon

Mavi Marmara-båten, før avreisen mot Gaza-stripen i 2010. (Foto: Peanut99, flickr.com)
Mavi Marmara-båten, før avreisen mot Gaza-stripen i 2010. (Foto: Peanut99, flickr.com)

Mandag førte noen produktive forhandlinger i Jerusalem til at Israel og Tyrkia er blitt enige om kompensasjonen Jerusalem må betale til de etterlatte etter Mavi Marmara-bordingen i 2010. Tre år med diplomatiske spenninger ser ut til å gå mot slutten.

– Partene venter å komme fram til en [endelig] avtale i løpet av den nærmeste framtid. Møtet ble holdt i en positiv og god atmosfære. Delegasjonene kom til enighet om kompensasjon, men videre avklaringer trengs på enkelte områder, forklarte statsminister Benjamin Netanyahu etter at møtet var over.

Den tyrkiske delegasjonen ble ledet av utenriksdepartementets undersekretær Feridun Sinirligoglu, mens en tidligere Tyrkia-ambassadør ledet den israelske, rapporterer Jerusalem Post.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag