Israelere flest uenige i Tyrkia-unnskyldning

71 prosent av den israelske befolkningen mener det var galt av statsminister Benjamin Netanyahu å beklage til Tyrkia. Langt flere prosent arabere enn jøder mener Ankaras politikk er basert på antisemittisme.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler under åpningen av et FN-møte i Geneve. (Foto: Jean-Marc Ferre, UN Photo)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler under åpningen av et FN-møte i Geneve. (Foto: Jean-Marc Ferre, UN Photo)

I mars beklaget statsminister Benjamin Netanyahu at ni tyrkiske liv gikk tapt, da israelske marinesoldater bordet Mavi Marmara-skipet på vei mot Gaza-stripen for tre år siden. En svært upopulær avgjørelse i Israel, viser en ny meningsmåling fra Begin-Sadat Center for Strategic Studies.

Over 7 av 10 israelere svarer at de er uenige i Netanyahu-regjeringens avgjørelse og mener det ikke fantes noe grunnlag for å beklage, skriver Jerusalem Post. Men for Jerusalem blir det ansett for å være en viktig diplomatisk beslutning, siden Tyrkia lenge har vært Israels nærmeste allierte i Midtøsten.

Svært interessant er resultatene fra påstanden om at Ankara-regjeringens ikke direkte vennlige innstilling til Israel etter Mavi Marmara-hendelsen, skyldes at de drives av antisemittisme og hat. Kun 5 prosent av de israelske jødene var enige i dette, mens hele 23 prosent av den arabisk-israelske kontingenten var det samme.

Kun 28 prosent av israelerne mener at forholdet med Tyrkia vil forbedre seg noe de neste årene, på tross av forsoningssamtalene som landene for øyeblikket er engasjert i. 42 prosent tror situasjonen vil forholde seg stabil, mens 30 prosent frykter at den vil forverre seg.

Forrige artikkelØkende misnøye mot Yachimovich i Arbeiderpartiet
Neste artikkel– Jøder er barbariske aper og elendige svin
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no