Israelere flest uenige i Tyrkia-unnskyldning

71 prosent av den israelske befolkningen mener det var galt av statsminister Benjamin Netanyahu å beklage til Tyrkia. Langt flere prosent arabere enn jøder mener Ankaras politikk er basert på antisemittisme.
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler under åpningen av et FN-møte i Geneve. (Foto: Jean-Marc Ferre, UN Photo)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler under åpningen av et FN-møte i Geneve. (Foto: Jean-Marc Ferre, UN Photo)

I mars beklaget statsminister Benjamin Netanyahu at ni tyrkiske liv gikk tapt, da israelske marinesoldater bordet Mavi Marmara-skipet på vei mot Gaza-stripen for tre år siden. En svært upopulær avgjørelse i Israel, viser en ny meningsmåling fra Begin-Sadat Center for Strategic Studies.

Over 7 av 10 israelere svarer at de er uenige i Netanyahu-regjeringens avgjørelse og mener det ikke fantes noe grunnlag for å beklage, skriver Jerusalem Post. Men for Jerusalem blir det ansett for å være en viktig diplomatisk beslutning, siden Tyrkia lenge har vært Israels nærmeste allierte i Midtøsten.

Svært interessant er resultatene fra påstanden om at Ankara-regjeringens ikke direkte vennlige innstilling til Israel etter Mavi Marmara-hendelsen, skyldes at de drives av antisemittisme og hat. Kun 5 prosent av de israelske jødene var enige i dette, mens hele 23 prosent av den arabisk-israelske kontingenten var det samme.

Kun 28 prosent av israelerne mener at forholdet med Tyrkia vil forbedre seg noe de neste årene, på tross av forsoningssamtalene som landene for øyeblikket er engasjert i. 42 prosent tror situasjonen vil forholde seg stabil, mens 30 prosent frykter at den vil forverre seg.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise