Tyrkias president vil kaste jødene ut av Jerusalem

– Alle som hevder at Jerusalem er jødenes hellige by skulle skamme seg, sier president Recep Tayyip Erdogan.

Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)
Tyrkias statsminister Receo Tayyip Erdogan. (Foto: UNAOC)

En uke før parlamentsvalget i Tyrkia valgte president Erdogan å bruke valgkampen til å rope på ”frigjøring” av Jerusalem, skriver ynetnews.com. Utspillet føyer seg inn i et mønster der Erdogan retorisk trekker en direkte linje fra islamske historiske seiere i krig til at hans parti skal vinne seier i det tyrkiske valget.

– Beseiret er Mekka, beseiret er Saladin, og det islamske flagget skal vaie over Jerusalem igjen, sa Erdogan i en tale i Istanbul lørdag, med store folkemengder som tilhørere.

– Beseiret er arven etter Mehmed II [den ottomanske krigsherren som inntok Istanbul i 1453]. Og seier betyr å tvinge Tyrkia tilbake på sine føtter, fortsatte han i talen.

Talen ble holdt i anledning feiringen av den islamske overtakelsen av Konstantinopel, byen som i dag heter Istanbul, for 562 år siden.

Noen dager tidligere ble en ny tyrkisk flyplass kalt Saladin [den muslimske hærføreren som på 1100-tallet tok kontrollen over Jerusalem og resten av området der Israel ligger fra de europeiske kristne korsfarerne]. I talen kommenterte Erdogan valget av navnet Saladin slik:

– Det er et symbol som forener oss. Alle som hevder at Jerusalem er jødenes hellige by, skulle skamme seg. Vi valgte navnet Saladin for å sende et budskap, med Allahs hjelp, om at Jerusalem alltid vil tilhøre kurderne, tyrkerne, araberne, muslimene, sa Erdogan.

Ifølge de siste meningsmålingene ligger Erdogans parti an til å tape det absolutte flertallet de har hatt de siste 12 årene. Valget holdes 7. juni.

Forrige artikkelSalafistleder drept i Gaza
Neste artikkelIngen tegn til luftangrepet Israel ble beskyldt for i Libanon
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/