Israelsk tenåringsjente drept i Istanbul-terror

Lian Zaher Nasser (19) blant 39 drepte.

Lian Zaher Nasser. (Foto: Privat)
Lian Zaher Nasser. (Foto: Privat)

En væpnet mann skjøt og drepte 39 mennesker på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften. 39 mennesker, blant dem mange utlendinger, ble drept i terrorangrepet.

Den 19 år gamle arabiske jenta Lian Zaher Nasser fra Tira i Israel er blant de drepte. Faren Zaher sier til Walla News at han advarte henne mot å dra, men hun insisterte på å reise til Tyrkia sammen med vennene sine.

Venninnen, Ro’a Mansour (18), også fra Tira, ble moderat skadet i skyteangrepet, skriver Times of Israel.

En tredje israelsk venninne som var til stede på nattklubben, Ayia Ihsan Abd al-Hay, fortalte til Israels Kanal 2 at terroristen ropte “Allahu Akbar” da han begynte å skyte.

Gruppen besto av til sammen fire venninner fra Tira. Den fjerde heter Ella Tariq Abd al-Hay (27).

Israels innenriksminister Aryeh Deri har lovet at departementet vil ordne med retur av Lians kropp fra Tyrkia til Israel.

Forrige artikkelÅrsmøte med foredrag i MIFF Drammen: Hvem har rett til landområdet Palestina/Israel?
Neste artikkelMest lest i 2016
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.