KART OG REISEBØKER OM ISRAEL

Kart over Israel, Vestbredden og Gaza-stripen Porten til Midtøsten Sist oppdatert: 27.01.07 12:41   Porten til Midtøsten har publisert tre kart som gir oversikt over de geografiske områdene og byene som oftest blir omtalt i våre kortnyheter og artikler.   Kart over Israel Kart over Vestbredden Kart over Gaza (Før den israelske tilbaketrekningen høsten 2005.)   Kartene publisert av Porten til Midtøsten er parallelle med kart som for eksempel de israelske nettavisene Jerusalem Post og Ha'aretz utgir. Se ellers kommentar under hver enkelt kart.   Kartene er tilrettelagt spesielt for Porten til Midtøsten, men kan fritt brukes i skoleoppgaver o.l. dersom kilde oppgis. [Høyreklikk på kartene, og velg "last ned".]   I tillegg inneholder denne siden lenker til ulike typer kartkilder.   Lenker til andre kart   Israel-kart   Israel har annektert Golan-høyden og deler av Øst-Jerusalem. Deler av Vestbredden er under israelsk kontroll. Israel trakk seg ut av Gaza-stripen høsten 2005. Til toppen   Vestbredden-kart   Israel har etablert bosetninger på Vestbredden. Kartet viser de selvstyrte palestinske byene. Til toppen   Gaza-kart   Kartet viser noen av de israelske bosetningene og de største palestinske byene på Gaza-stripen før Israels tilbaketrekning høsten 2005. Til toppen   Lenker til flere kart Jerusalem Post Enkle, men gode kart over Israel, Vestbredden og Gaza-stripen.   Forskjellige kart over Midtøsten   Interaktivt kart over Israel Et lærerikt og interaktivt kart over Israel. Her kan man få oversikten til ferieturen!   Kartbiblioteket til Universitet i Austin, Texas Solid samling kart over Israel og de palestinske områdene. Detaljkart over Golanhøydene, israelske bosetninger, Jerusalem, de palestinske byene på Vestbredden og Gaza-stripen.   CIAs Factbook Oversiktlig kart over Israel.   InIsrael.com Enkelt kart med mulighet for å zoome inn på interessante områder.   Historiske kart Inneholder en stor samling historiske kart av landområdene som ble den moderne staten Israel.   Israel + map i Google.com Et oppdatert søk på "Israel +map" i søkemotoren Google.    

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Kart over Israel,

Vestbredden og Gaza-stripen

Porten til Midtøsten Sist oppdatert: 27.01.07 12:41

 

Porten til Midtøsten har publisert tre kart som gir oversikt over de geografiske områdene og byene som oftest blir omtalt i våre kortnyheter og artikler.

 

Kart over Israel

Kart over Vestbredden

Kart over Gaza (Før den israelske tilbaketrekningen høsten 2005.)

 

Kartene publisert av Porten til Midtøsten er parallelle med kart som for eksempel de israelske nettavisene Jerusalem Post og Ha’aretz utgir. Se ellers kommentar under hver enkelt kart.

 

Kartene er tilrettelagt spesielt for Porten til Midtøsten, men kan fritt brukes i skoleoppgaver o.l. dersom kilde oppgis.

[Høyreklikk på kartene, og velg “last ned”.]

 

I tillegg inneholder denne siden lenker til ulike typer kartkilder.

 

Lenker til andre kart

 

Israel-kart

 

Israel har annektert Golan-høyden og deler av Øst-Jerusalem. Deler av Vestbredden er under israelsk kontroll. Israel trakk seg ut av Gaza-stripen høsten 2005.

Til toppen

 

Vestbredden-kart

 

Israel har etablert bosetninger på Vestbredden. Kartet viser de selvstyrte palestinske byene.

Til toppen

 

Gaza-kart

 

Kartet viser noen av de israelske bosetningene og de største palestinske byene på Gaza-stripen før Israels tilbaketrekning høsten 2005.

Til toppen

 

Lenker til flere kart

Jerusalem Post

Enkle, men gode kart over Israel, Vestbredden og Gaza-stripen.

 

Forskjellige kart over Midtøsten

 

Interaktivt kart over Israel

Et lærerikt og interaktivt kart over Israel. Her kan man få oversikten til ferieturen!

 

Kartbiblioteket til Universitet i Austin, Texas

Solid samling kart over Israel og de palestinske områdene. Detaljkart over Golanhøydene, israelske bosetninger, Jerusalem, de palestinske byene på Vestbredden og Gaza-stripen.

 

CIAs Factbook

Oversiktlig kart over Israel.

 

InIsrael.com

Enkelt kart med mulighet for å zoome inn på interessante områder.

 

Historiske kart

Inneholder en stor samling historiske kart av landområdene som ble den moderne staten Israel.

 

Israel + map i Google.com

Et oppdatert søk på “Israel +map” i søkemotoren Google.

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelStudiestipend i Israel
Neste artikkelKart over Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise