Israels presidenter

Den israelske presidentens status ligner en del på den kongen har i Norge: Han skal være "over" politikken og ikke ta standpunkt i saker hvor store grupper i Israel er uenige. Han skal gi uttrykk for det israelere flest er enige om. Presidenten blir valgt av Knesset. Stort sett har aktive politikere vært valgt. Men mens de var presidenter, skulle de gå inn i en slags opphøyd rolle. Det har de fleste klart ganske bra. (Unntaket var Ezer Weizman, som ikke forsøkte å følge spillereglene, men opptrådte som om han var en aktiv politiker. Han er nevø av Chaim Weizmann.) Nedenfor står først navnet på presidenten, så tiden han/hun levde i parentes (dersom det bare står ett årstall, lever vedkommende ennå), til slutt årene han/hun fungerte.

Den israelske presidentens status ligner en del på den kongen har i Norge: Han skal være “over” politikken og ikke ta standpunkt i saker hvor store grupper i Israel er uenige. Han skal gi uttrykk for det israelere flest er enige om. Presidenten blir valgt av Knesset.

Stort sett har aktive politikere vært valgt. Men mens de var presidenter, skulle de gå inn i en slags opphøyd rolle. Det har de fleste klart ganske bra. (Unntaket var Ezer Weizman, som ikke forsøkte å følge spillereglene, men opptrådte som om han var en aktiv politiker. Han er nevø av Chaim Weizmann.)

Nedenfor står først navnet på presidenten, så tiden han/hun levde i parentes (dersom det bare står ett årstall, lever vedkommende ennå), til slutt årene han/hun fungerte.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise