FAKTA OM ISRAELSKE PARTIER

Hadash

Partileder: Muhammed Barakeh
Stiftet: 1977
Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 4
Politisk plassering: Ytre-venstre
Ideologisk grunnlag: Kommunistisk, sosialistisk. Er et felles parti for både jøder og arabere på venstresiden.
Kampsaker: Står i arabiske israeleres tjeneste og kjemper for deres rettigheter. Miljø er en viktig sak. Aktiv i sosiale spørsmål.
Holdning til palestinerne: Imot bosetningene. Vil at Israel skal trekke seg ut av alle områdene som ble erobret i 1967. Avviser Israel som en jødisk stat.

Hadash er et felles jødisk og arabisk prosjekt på israelsk venstreside. Det ble til da en rekke venstreorienterte partier slo seg sammen i 1977. Hadash er et marxistisk, ikke-zionistisk parti som er motstandere av nasjonalisme.

I 2009 gikk de til valg på en politisk plattform som blant annet ønsket å skape fred i Midtøsten, beskytte arbeideres rettigheter, videreutvikle Israels sosiale tjenester, likestilling, miljø og kamp for demokratiske rettigheter for alle.

Forrige artikkelFAKTA OM ISRAELSKE PARTIER
Neste artikkelHadash
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no