Barak vil øke budsjett til sosiale tiltak

Den israelske regjeringen har endelig en mulighet til å skape sosiale endringer som vil gjøre Israel til et bedre sted for alle innbyggere, sier forsvarsminister Ehud Barak i et intervju med Ha’aretz. – Det vil kreve 60-75 milliarder kroner over en fem års periode for i en begrenset grad å skape nødvendige endringer, mener Barak. […]

Den israelske regjeringen har endelig en mulighet til å skape sosiale endringer som vil gjøre Israel til et bedre sted for alle innbyggere, sier forsvarsminister Ehud Barak i et intervju med Ha’aretz.
– Det vil kreve 60-75 milliarder kroner over en fem års periode for i en begrenset grad å skape nødvendige endringer, mener Barak.
Dersom regjeringen skulle fulgt opp kravene til alle gruppene som har demonstrert for ulike sosiale krav i sommer, ville det kostet mellom 120 og 150 milliarder.
Barak mener det vil være umulig å gjennomføre endringer innenfor det budsjettet regjeringen allerede har vedtatt. Ifølge forsvarsministeren vil man bli nødt til å lete etter måter å finansiere dette på utenfor de nåværende budsjettrammene, selv om departementene skulle gå med på flere kutt for å bidra ytterligere.
Den tidligere Ap-lederen mener det blir nødvendig å øke skattene for de rikeste og se på hva man kan gjøre med levekostnadene i de nærmeste årene. Viktigere enn noen gang blir det å integrere de ultraortodokse i arbeidsstyrken og motarbeide økonomisk konsentrasjon i bedriftsmarkedet og for konkurranse. I tillegg ønsker forsvarsministeren å innføre skatt ved kjøp av bolig over en viss størrelse.
Barak mener det først og fremst er viktig å senke skattene for de fattigste, å gi barnebidrag de første tre årene, å senke pris på bensin, strøm- og vannpriser, og senke momsen som nå er på 16 prosent.

Forrige artikkelGantz til terrorgrupper: – Ikke test oss
Neste artikkelBarak vil øke budsjett til sosiale tiltak
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no