– Palestinerne er “etterkommere av Jesus”

Jesus er en "patriotisk forfar" til palestinerne, og derfor er påsken en høytid for palestinsk nasjonalisme, skriver Adel Abd Al-Rahman i en artikkel i palestinske selvstyremyndigheters offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida.
Glassmaleri i St. John the Baptist's Anglican Church, Ashfield, New South Wales. (Foto: Wikimedia Commons)
Glassmaleri i St. John the Baptist's Anglican Church, Ashfield, New South Wales. (Foto: Wikimedia Commons)

Offisielle palestinske medier, som indirekte blir finansiert av norsk og internasjonal bistand, slutter ikke å overgå seg selv i spredning av konspirasjonsteorier og historieforfalskning.

6. mai hadde Adel Abd Al-Rahman en artikkel på trykk i Al-Hayat Al-Jadida. Her erklærer den faste spaltisten at påsken “er en høytid for palestinsk nasjonalisme”, fordi Jesus “er en kanaanittisk palestiner”. Jesu oppstandelse “reflekterer den palestinske historien”, fortsetter han. Akkurat som Jesus ble “korsfestet og drept av jødene”, kjemper palestinerne en kamp med “etterkommerne av den moderne zionistiske jødedommen”. Den zionistiske bevegelsen, som er et “verktøy for den kapitalistiske Vesten”, ønsket å “forfalske historiske fakta, fordrive og korsfeste den palestinsk arabiske nasjon og deretter drepe den med etnisk rensning”.

– Men palestinerne, Jesu etterkommere, reiste seg fra asken, som en føniks, skriver innsenderen.

Overskriften for artikkelen var “Jesu oppstandelse, oppstandelsen til staten”.

Palestinske selvstyremyndigheter lærer ikke sine skolebarn at Jesus var en jøde. Tvert imot, det finnes en rekke eksempler på at Jesus blir fremstilt som en palestinsk muslim. PA ignorerer også det faktum at romerne endret navnet på Judea til “Palestina” omlag hundre år etter at Jesus døde.

– Ifølge kristen tradisjon giftet ikke Jesus seg, og han hadde ikke noen barn, og palestinerne kan derfor ikke være “Jesu etterkommere”, kommenterer Palestinian Media Watch.

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise