Israelske samvirker i Norwegian-magasin

I den siste utgaven av flymagasinet til Norwegian kan du lese historien om nye israelske kooperativer.

Faksmile fra flymagasinet til Norwegian.
Faksmile fra flymagasinet til Norwegian.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Siden starten på den politiske zionismen på slutten av 1800-tallet, har kibbutzer og moshaver vært sentrale i det israelske samfunnet. Fra 1970-tallet har livssykluskurven til kooperativene imidlertid pekt nedover – mange kibbutzer er for eksempel blitt privatisert – men de siste årene har det blitt et oppsving for kooperativer i nye former, melder Norwegian-magasinet.

Etter de sosiale protestaksjonene i Israel i 2011 har flere titalls nye samvirke-organisasjoner blitt etablert, alt fra kooperativ grønnsaksbutikk til kooperativ for lærere som jobber for vikarbyråer. I Tel Aviv finner du også en kooperativ bar og restaurant, som allerede har 400 medlemmer.

Neste gang du er ute og flyr Norwegian, kan du finne interessant lesestoff fra Israel. Norwegian flyr direkte til Tel Aviv både fra Stockholm og København.

Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Forrige artikkel14. mai feiret i MIFF Asker
Neste artikkelBilder fra regjeringslunsjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.