Israelske samvirker i Norwegian-magasin

Faksmile fra flymagasinet til Norwegian.
Faksmile fra flymagasinet til Norwegian.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Siden starten på den politiske zionismen på slutten av 1800-tallet, har kibbutzer og moshaver vært sentrale i det israelske samfunnet. Fra 1970-tallet har livssykluskurven til kooperativene imidlertid pekt nedover – mange kibbutzer er for eksempel blitt privatisert – men de siste årene har det blitt et oppsving for kooperativer i nye former, melder Norwegian-magasinet.

Etter de sosiale protestaksjonene i Israel i 2011 har flere titalls nye samvirke-organisasjoner blitt etablert, alt fra kooperativ grønnsaksbutikk til kooperativ for lærere som jobber for vikarbyråer. I Tel Aviv finner du også en kooperativ bar og restaurant, som allerede har 400 medlemmer.

Neste gang du er ute og flyr Norwegian, kan du finne interessant lesestoff fra Israel. Norwegian flyr direkte til Tel Aviv både fra Stockholm og København.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag