Israelske samvirker i Norwegian-magasin

I den siste utgaven av flymagasinet til Norwegian kan du lese historien om nye israelske kooperativer.
Faksmile fra flymagasinet til Norwegian.
Faksmile fra flymagasinet til Norwegian.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Siden starten på den politiske zionismen på slutten av 1800-tallet, har kibbutzer og moshaver vært sentrale i det israelske samfunnet. Fra 1970-tallet har livssykluskurven til kooperativene imidlertid pekt nedover – mange kibbutzer er for eksempel blitt privatisert – men de siste årene har det blitt et oppsving for kooperativer i nye former, melder Norwegian-magasinet.

Etter de sosiale protestaksjonene i Israel i 2011 har flere titalls nye samvirke-organisasjoner blitt etablert, alt fra kooperativ grønnsaksbutikk til kooperativ for lærere som jobber for vikarbyråer. I Tel Aviv finner du også en kooperativ bar og restaurant, som allerede har 400 medlemmer.

Neste gang du er ute og flyr Norwegian, kan du finne interessant lesestoff fra Israel. Norwegian flyr direkte til Tel Aviv både fra Stockholm og København.

Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.
Faksmile fra Norwegians flymagasin.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel14. mai feiret i MIFF Asker
Neste artikkelBilder fra regjeringslunsjen
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise