USAs anerkjennelse av Golan som del av staten Israel

Mandag 25. mars anerkjente USAs president Israels suverenitet over Golan.

President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)
President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)

Her er hele erklæringen fra Det hvite hus.

 

Proclamation on Recognizing the Golan Heights as Part of the State of Israel

 

The State of Israel took control of the Golan Heights in 1967 to safeguard its security from external threats.  Today, aggressive acts by Iran and terrorist groups, including Hizballah, in southern Syria continue to make the Golan Heights a potential launching ground for attacks on Israel.  Any possible future peace agreement in the region must account for Israel’s need to protect itself from Syria and other regional threats.  Based on these unique circumstances, it is therefore appropriate to recognize Israeli sovereignty over the Golan Heights.

NOW, THEREFORE, I, DONALD J. TRUMP, President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and the laws of the United States, do hereby proclaim that, the United States recognizes that the Golan Heights are part of the State of Israel.

IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this twenty-fifth day of March, in the year of our Lord two thousand nineteen, and of the Independence of the United States of America the two hundred and forty-third.

DONALD J. TRUMP

Forrige artikkelDa det ble en forbrytelse å være en jøde i Syria
Neste artikkelMike Pompeo: – Antizionisme er antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.