USAs anerkjennelse av Golan som del av staten Israel

President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)
President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Her er hele erklæringen fra Det hvite hus.

 

Proclamation on Recognizing the Golan Heights as Part of the State of Israel

 

The State of Israel took control of the Golan Heights in 1967 to safeguard its security from external threats.  Today, aggressive acts by Iran and terrorist groups, including Hizballah, in southern Syria continue to make the Golan Heights a potential launching ground for attacks on Israel.  Any possible future peace agreement in the region must account for Israel’s need to protect itself from Syria and other regional threats.  Based on these unique circumstances, it is therefore appropriate to recognize Israeli sovereignty over the Golan Heights.

NOW, THEREFORE, I, DONALD J. TRUMP, President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and the laws of the United States, do hereby proclaim that, the United States recognizes that the Golan Heights are part of the State of Israel.

IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this twenty-fifth day of March, in the year of our Lord two thousand nineteen, and of the Independence of the United States of America the two hundred and forty-third.

DONALD J. TRUMPGi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag