Skeptisk til PAs tiltak

Det diplomatiske presset mot Yassir Arafat øket torsdag, etter at Israel nærmest innstilte sine militære operasjoner. Egypts utenriksminister Ahmed Maher var på besøk i Jerusalem og Ramallah. Endelig ser det ut som om Egypt nå legger seriøst press på Arafat. Hundrevis av Hamas-tilhengere konfronterte palestinske politistyrker på utsiden av hjemmet til sjeik Ahmed Yassin i Gaza også torsdag. Yassin ble satt i husarrest onsdag kveld. Maskerte Hamas-soldater skjøt i luften og truet palestinsk politi. En Hamas-tilhenger ble drept. Palestinsk politi benekter at de skjøt mot protestantene, og sa de brukte tåregass og politikøller. Oppfatningen i IDF er at Arafat bare har arrestert en håndfull folk som virkelig er terrorister. Ben-Eliezer kaller de andre arresterte for "småfugler". IDF vet om 80-100 arrestasjoner, som i stor grad har vært bare et mediesirkus. - De palestinske myndigheter kjenner identiteten til dem som gjennomfører terroristangrepene og kan forhindre dem om de vil, sier en høyerestående israelsk offiser.

Det diplomatiske presset mot Yassir Arafat øket torsdag, etter at Israel nærmest innstilte sine militære operasjoner. Egypts utenriksminister Ahmed Maher var på besøk i Jerusalem og Ramallah. Endelig ser det ut som om Egypt nå legger seriøst press på Arafat. Hundrevis av Hamas-tilhengere konfronterte palestinske politistyrker på utsiden av hjemmet til sjeik Ahmed Yassin i Gaza også torsdag. Yassin ble satt i husarrest onsdag kveld. Maskerte Hamas-soldater skjøt i luften og truet palestinsk politi. En Hamas-tilhenger ble drept. Palestinsk politi benekter at de skjøt mot protestantene, og sa de brukte tåregass og politikøller.
Oppfatningen i IDF er at Arafat bare har arrestert en håndfull folk som virkelig er terrorister. Ben-Eliezer kaller de andre arresterte for «småfugler». IDF vet om 80-100 arrestasjoner, som i stor grad har vært bare et mediesirkus.
– De palestinske myndigheter kjenner identiteten til dem som gjennomfører terroristangrepene og kan forhindre dem om de vil, sier en høyerestående israelsk offiser.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelVannkrisen
Neste artikkelKongressen for Israel
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise