Færre jøder stemmer i USA

For noen år siden stemte 90 % av jødene ved valgene i USA, langt flere enn i de fleste andre grupper. Det førte til at antallet jødiske velgere ble større enn deres antall i befolkningen skulle tilsi, og det gav økt innflytelse. Dette ble forsterket av at jødene noen ganger lå "på vippen" i viktige state.

Nå har antallet etter hvert sunket til 70 %. Det svekker jødenes stemmemakt. En serie jødiske organisasjoner har derfor satt i gang en kampanje for å øke deltakelsen hos amerikanske jøde.

Derimot er evangeliske kristne, som ofte er Israel-venner, blitt mer bevisst på å stemme de senere år. Det har ført til at mange stedet har man liten mulighet for å bli valgt inn i Senatet eller Representantenes Hus dersom man har stemt mot Israel i noen sake.

For ordens skyld: Det er ikke noe uetisk, for ikke å si ulovlig, i at Israels venner bruker sin rett til å påvirke politikken. Det er slik demokratier fungere.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelHavnestreiken endelig over
Neste artikkelFærre jøder stemmer i USA
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no