Amerikanerne ser Israel som en god venn

En meningsmåling Harris Interactive website har utført nylig, gir interessante opplysninger om hvordan amerikanere betrakter ulike land.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En meningsmåling Harris Interactive website har utført nylig, gir interessante opplysninger om hvordan amerikanere betrakter ulike land.

Hvert år stiller Harris Interactive spørsmål til et utvalg av den voksne befolkningen i USA om dette. Deltakerne skal svare på hvordan de oppfatter ulike land, og plassere dem på en skala fra “nær alliert” til “uvennlig og er en fiende”.

Dette året viste meningsmålingen at som nære allierte kom engelsktalende land på toppen: Storbritannia 74 %, Canada 48 % og Australia på 44 %. Men det vil nok forbause enkelte her hjemme at Israel kom på fjerdeplassen, med 41 %. Det forteller vel først og fremst om et ganske annet mediebilde. Så fulgte Japan, Mexico (27 %), Italia (26 %), Sør-Korea (25 %), Tyskland (24 %) og Sverige (23 %).

I tillegg til de 41 % som ser Israel som en alliert, ser 31 % det som et vennlig land, men ikke alliert. Det er 72 % til sammen. 6 % oppfattet Israel som en fiende, 13 % som verken venn eller fiende.

De landene som flest ser som “ikke vennlig” eller verre, er Kina (53 %), Pakistan (53 %), Frankrike (41 %) og Colombia (41 %).

Forrige artikkelBa det internasjonale samfunnet avvise terrorister i valget
Neste artikkelHamas-leder funnet skyldig i 35 terrordrap
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no