Når alt blir snudd på hodet

Mandag 3. november brukte Bergens Tidende dette Scanpix-bildet fra 2006 som illustrasjon på et debattinnlegg fra en 18-år gammel gutt som ikke nevner MIFF med et ord.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

BT brukte følgende bildetekst: “VISTE FINGEREN: Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF) demonstrerer mot det de mener er en ensidig nyhetsdekning av konflikten i Midtøsten.”

BT har snudd saken helt på hodet. Mannen som viser fingeren er ikke fra MIFF, men han rekker fingeren til MIFF! Bildet ble tatt under MIFFs demonstrasjon mot den ensidige nyhetsdekningen av konflikten i Midtøsten 7. august 2006. Dagsavisen gjengir det samme bildet med riktig bildtekst.

Et stort politioppbud måtte beskytte demonstrantene for et fåtall rasende motdemonstranter. Menn med utenlandsk opprinnelse stjal et israelsk flagg, rev det i stykker og tente på, melder øyenvitner fra regjeringskvartalet. Også noen måneder tidligere i 2006 ble en MIFF demonstrasjon i Oslo angrepet. To kvinnelige deltakere ble fysisk skadet.

Politisk sensur mot Israel
– Jeg husker godt hva som skjedde da dette bildet som Bergens Tidende gjengir ble tatt, sier Jan Benjamin Rødner som er styremedlem i MIFF.

– MIFF gjennomførte en i utgangspunktet verdig demonstrasjon, men en del uroelementer fulgte efter demonstrasjonstoget og forsøkte å yppe til kamp. Politiet måtte gripe inn ved å holde dem unna. Dermed blir billedteksten i beste fall svært misvisende, mener Rødner.

Han peker på at dette er en virkelighet MIFF ofte møter,- vi blir presentert et vrengebilde av hva som egentlig skjedde fordi media ignorerer den virkelige årsaken som steinkastende ungdom, selvmordsbombere osv og istedet fokuserer på den forventede og nødvendige reaksjonen.

– I dette tilfellet bommer BT så grovt at de gjør fiender av Israel om til MIFF-medlemmer, sier Rødner.

– Slik er det også med sikkerhetsbarrieren. Den er kommet fordi palestinske selvstyremyndigheter ikke har vært i stand til å holde ro og orden på eget område. Og da har Israel all mulig rett til å gjøre det som er nødvendig for å beskytte eget land og folk, sier Rødner.

Han forteller at MIFF for kort tid siden ble nektet en annonse i BT for et foredrag som skulle fokusere på et grunnleggende problem i konflikten, nemlig indoktrinering til hat av palestinske barn og ungdommer.

– Den politiske sensuren mot Israel er tydeligvis meget utbredt. MIFF skal i ethvert fall ha seg frabedt at deres medlemmer blir karikert på den måten som billedteksten her legger opp til, sier Rødner bestemt.

Til slutt avslutter han med en oppfordring til å bli medlem av MIFF.

Oppdatering i saken
Onsdag 12. november trykket BT følgende retting på side 30:
“Mandag 3. november, på side 17, del 2, på BTbatt, ble hovedinnlegget illustrert med bilde av en demonstrant som vi hevdet deltok i en Med Israel for fred-demonstrasjon. Men personen på bildet demonstrerte mot Israel for fred-markeringen i 2006. Vi beklager forvekslingen.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelObama: – Israel må forbli en jødisk stat
Neste artikkelRakett-terrorist drept i luftoperasjon
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise