Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sterk støtte fra USA

Torsdag 8. januar 2009 vedtok det amerikanske Senatet en sterk støtteerklæring til Israels kamp mot militante i Gaza. Det gikk inn for en våpenhvile som skal forhindre islamistiske, militante grupper fra å skyte flere raketter inn i Israel.

Torsdag 8. januar 2009 vedtok det amerikanske Senatet en sterk støtteerklæring til Israels kamp mot militante i Gaza. Det gikk inn for en våpenhvile som skal forhindre islamistiske, militante grupper fra å skyte flere raketter inn i Israe.

”Når vi vedtar denne resolusjonen, vil det amerikanske senatet styrke vårt historiske bånd med staten Israel ved å igjen å bekrefte Israels umistelige rett til å forsvare seg mot angrep fra Gaza, og likeså vår støtte til den israelsk-palestinske fredsprosessen,” sa flertallslederen Harry Reid, demokrat fra Nevada, før avstemninge.

Reid bemerket at Israel er bestemt på å stanse raketter inn i det sørlige Israel. Reid spurte: ”Jeg utfordrer enhver av mine kolleger til å tenke seg at det ville skje her i USA. Raketter og bombekastergranater kommer fra Toronto i Canada inn i Buffalo i New York. Hvordan ville vi, som land, reagere?” Lederen for republikanerne, Mitch McConnell fra Kentucky, sa før avstemningen: ”Israelerne … svarer akkurat som vi ville ha gjort.” Resolusjonen oppfordrer presidenten til å arbeide aktivt for å støtte en ”varig, gjennomførbar og bærekraftig våpenhvile i Gaza så raskt som mulig. Den må hindre Hamas fra å beholde eller bygge opp igjen evnen til å skyte raketter eller granater mot Israel&rdquo.

Resolusjonen gir uttrykk for en ”urokkelig” støtte til Israels velferd og anerkjenner landets rett til å handle i selvforsvar for å beskytte sine borgere mot terrorhandlinger, sa han. ”Den gir også rom for langsiktig forbedring for de daglige levevilkårene til vanlige folk i Gaza,” sa ha.

Dagen etter vedtok Representantenes Hus en lignende resolusjon med stemmetallene 390-5. 22 representanter avsto.

TYSKLANDS KANSLER: Tysklands kansler Angela Merkel har gitt sin støtte til Israels gjengjeldelsesangrep mot terrorgruppen Hama.

– Terroren fra Hamas kan ikke aksepteres, sa Merkel i sin nyttårstal.

– Merkel legger ansvaret for konflikten "klart og eksklusivt" på Hamas, sier Thomas Steg, rikskanslerens talsman.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart