Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Obama vil ikke gå i detaljer

Som ventet viste møtet mellom president Obama og statsminister Netanyahu at de ser ulikt på en del saker.

Som ventet viste møtet mellom president Obama og statsminister Netanyahu at de ser ulikt på en del saker.

Israelere flest, også mange som egentlig støtter en tostatsløsning med Israel som jødenes hjemland og en palestinsk stat som palestinernes hjemland, frykter at Obama skal kjøre et løp som går altfor raskt. Hvis Israel trekker seg ut av Vestbredden uten videre, vil sannsynligvis Hamas overta kontrollen der også. Og da vil rakettene begynne å regne fra Vestbredden over Jerusalem, Tel Aviv, Ben-Gurion-flyplassen og ellers det meste av det området hvor jødene i Israel bor. Israel kan uansett ikke trekke seg ut av Vestbredden før det kan bli et stabilt styre i området.

I begynnelsen av juni skal president Obama til Egypt. Der skal han blant annet holde en viktig tale om forholdet mellom USA og den muslimske verden. Mange israelere har fryktet at han der vil presentere en detaljert fredsplan som ikke tar hensyn til realitetene, blant annet slik vi nettopp så dem. Men pressesekretær Robert Gibbs ved Det hvite hus beroliger. Han sier at det er umulig å unngå å nevne fredsprosessen mellom Israel og araberne. Men det blir ikke noe hovedtema i talen. Den vil være bredere og ta opp hele forholdet mellom USA og muslimer overalt i verden.

Gibbs ble spurt om Obama vil ta opp de omstridte emnene. Han svarte at sluttstatus-sakene [grense, flyktninger, Jerusalem] skal avtales mellom partene selv i de forhandlingene som bør komme. Det er ikke noe presidenten skal gi forhåndssignaler om.

Kilde til stoffet om talen i Egypt: En artikkel på Jpost.com 23. mai 2009.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart