Takker Obama fordi han avslører seg selv

USAs president Barack Obama er i ferd med å gjøre seg upopulær blant liberale jøder i USA, mener Dan Calic.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den amerikanske jøden Dan Calic beskriver seg selv som en “gudfryktig og konservativ jøde”. Allerede før Barack Obama ble valgt som president, hadde Calic liten tiltro til ham. 11. april retter han likevel en takk til presidenten, i et leserinnlegg i Yedioth Aharonoth.

Da Obama ble innsatt som president i januar 2009 uttrykte Calic sin bekymring til familie og venner, men dette ble ikke godt mottatt hos de fleste. Et stort flertall av de amerikanske jødene gav sin stemme til Obama ved valget.

Fått sin sjanse
Over ett år senere har presidenten hatt sin sjanse til å vise hva han står for. Calic mener Obama har sikret seg et stygt “rulleblad” når det gjelder hans forhold til Israel. Her er noen av punktene han mener beviser dette:

– Obama har reist til Kairo, til sentrum i den arabiske verden, og rettet en personlig appell til muslimer om forsoning. Det er første gang en amerikansk president har gjort dette.

– Selv om Iran jobber for å skaffe seg atomvåpen, og landets ledere har sagt klart ifra at deres mål er å utslette Israel fra kartet, vil ikke Obama gi Israel klarsignal til et forhåndsangrep.

– Presidenten skal ha stanset en levering til Israel av kraftige bomber som er ekstra virkningsfulle mot underjordiske anlegg.

– Han nekter Israel retten til å beholde et udelt Jerusalem som sin hovedstad.
– Han støtter en landforbindelse mellom Vestbredden og Gaza, som splitter Israel i to.

– Alle de arabiske terrorgruppene, som Hizbollah, Hamas, PLO og Fatah, har politiske grunnlagsdokumenter som sier at de ønsker å utslette Israel. Obama har verken fordømt dem eller krevd at dette blir omgjort.

– PA-president Mahmoud Abbas deltar jevnlig på arrangementer hvor det palestinske flagget vaier, ikke bare over Vestbredden, men over hele Israel. Obama sier ingenting.

– Abbas har oppkalt plasser og bygninger etter palestinske terrorister som har drept titalls israelere. Presidenten er taus.

– Han behandler Israels statsminister Benjamin Netanyahu verre enn sine fiender.

Obama har vist seg å være den mest anti-israelske presidenten i USAs historie etter kun ett år i Det hvite hus, konkluderer Calic.

Takker Obama
Det er nettopp derfor Calic takker ham. Obama har fått forholdet til Israel ned på et nivå som ingen trodde var mulig. På den måten har en rekke jøder som før var usikre på ham eller som støttet ham, nå blitt langt mer skeptiske.

Rundt 75 prosent av jødene i USA stemte på Obama ved presidentvalget i 2008. Hadde valget blitt avholdt i dag ville presidenten vært heldig om han oppnådde halvparten av oppslutningen, mener Calic.

Forrige artikkelAhmadinejad: – Atomkonferanse ydmykende
Neste artikkelWashington tror på Abbas – det gjør ikke Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no