Netanyahu sikret amerikansk bistand til palestinerne

Det er ikke bare Obama-administrasjonen som kommer Israel til unnsetning når det trengs, men det går begge veier. USA har vært en viktig diplomatisk støttepartner for Israel i FN den siste uken. Benjamin Netanyahu har vært en støttespiller for president Barack Obama i Kongressen.
I august ønsket Det hvite hus å få gjennomslag for en bistandspakke til palestinerne på godt og vel 270 millioner kroner. For at Obama skulle føle seg sikker på at ikke Kongressen blokkerte vedtaket, hentet han Benjamin Netanyahu over til USA for å påvirke republikanere til å støtte forslaget, melder New York Times.
Den israelske statsministeren oppfordret flere titalls medlemmer av Kongressen til ikke å stemme ned bistandspakken, opplyser Kongress-representanter og diplomatiske kilder til avisen.
Videre skriver de at Netanyahus innblanding utgjør “et ekstraordinært skjæringspunkt mellom amerikansk diplomati og innenrikspolitikk. Det er resultatet av et stadig tettere forhold mellom den israelske regjeringen og Det republikanske parti, som har kontroll over Kongressen”.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag