Netanyahu sikret amerikansk bistand til palestinerne

Det er ikke bare Obama-administrasjonen som kommer Israel til unnsetning når det trengs, men det går begge veier. USA har vært en viktig diplomatisk støttepartner for Israel i FN den siste uken. Benjamin Netanyahu har vært en støttespiller for president Barack Obama i Kongressen. I august ønsket Det hvite hus å få gjennomslag for en bistandspakke til palestinerne på godt og vel 270 millioner kroner. For at Obama skulle føle seg sikker på at ikke Kongressen blokkerte vedtaket, hentet han Benjamin Netanyahu over til USA for å påvirke republikanere til å støtte forslaget, melder New York Times. Den israelske statsministeren oppfordret flere titalls medlemmer av Kongressen til ikke å stemme ned bistandspakken, opplyser Kongress-representanter og diplomatiske kilder til avisen. Videre skriver de at Netanyahus innblanding utgjør "et ekstraordinært skjæringspunkt mellom amerikansk diplomati og innenrikspolitikk. Det er resultatet av et stadig tettere forhold mellom den israelske regjeringen og Det republikanske parti, som har kontroll over Kongressen".
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det er ikke bare Obama-administrasjonen som kommer Israel til unnsetning når det trengs, men det går begge veier. USA har vært en viktig diplomatisk støttepartner for Israel i FN den siste uken. Benjamin Netanyahu har vært en støttespiller for president Barack Obama i Kongressen.
I august ønsket Det hvite hus å få gjennomslag for en bistandspakke til palestinerne på godt og vel 270 millioner kroner. For at Obama skulle føle seg sikker på at ikke Kongressen blokkerte vedtaket, hentet han Benjamin Netanyahu over til USA for å påvirke republikanere til å støtte forslaget, melder New York Times.
Den israelske statsministeren oppfordret flere titalls medlemmer av Kongressen til ikke å stemme ned bistandspakken, opplyser Kongress-representanter og diplomatiske kilder til avisen.
Videre skriver de at Netanyahus innblanding utgjør “et ekstraordinært skjæringspunkt mellom amerikansk diplomati og innenrikspolitikk. Det er resultatet av et stadig tettere forhold mellom den israelske regjeringen og Det republikanske parti, som har kontroll over Kongressen”.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise