USAs muslimer er moderate

Pew Research Center har utgitt en undersøkelse av 1000 amerikanske muslimer, som da er ansett for representative. Undersøkelsen viser at amerikanske muslimer er mer moderate enn andre.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

For en del år siden ble det uro blant jødene i USA. Det er ca. 6 millioner jøder i USA, og noen hadde funnet ut at antallet arabere var i ferd med å gå forbi antallet jøder. Man tenkte at det kanskje ville redusere jødenes innflytelse. Men så kom det en beroligende melding: De fleste araberne i USA er kristne. De er en del av den generelle flukten av kristne fra muslimske land. De er mindre fiendtlige mot Israel enn muslimske arabere. Dette ser ut til å være slik fremdeles, for vår kilde oppgir tallet på muslimer i USA til 2,75 millioner.

Fornøyd med tilværelsen
Noen tall fra undersøkelsen om amerikanske muslimer:

82 prosent er fornøyd med hvordan livet deres er.

14 prosent av muslimene tjener minst USD 100 000. Blant voksne i befolkningen ellers er det 16 prosent.

46 prosent sier at deres økonomi er i god eller meget god stand. I befolkningen totalt sier 38 prosent det.

26 prosent av muslimene har eksamen fra høyskole (college) mot 28 prosent av befolkningen totalt.

Rapporten sier at det ikke er tegn til at støtten til islamsk ekstremisme øker. Tvert imot avviser de amerikanske muslimene ekstremisme med mye høyere marginer enn de fleste andre muslimske samfunn som er undersøkt i år. Et flertall av muslimene i USA uttrykker også bekymring for at islamsk ekstremisme skal få øket støtte.

81 prosent av amerikanske muslimer sier at selvmordsbombing for å forsvare islam aldri er berettiget. Tallet burde selvsagt vært 100 prosent. Men sammenlignet med palestinerne, hvor bare 19 prosent sier at selvmordsbombing for å forsvare islam aldri er berettiget, er det likevel et høyt tall.

Selv om USA fører krig i 5 muslimske land (Irak, Afghanistan, Pakistan, Libya og Somalia), mener 76 prosent av USAs muslimer at Obama gjør en god jobb.

De fleste av USAs muslimer er altså både moderate, velstående og patriotiske. Andre land bør kanskje undersøke hvilke faktorer som ligger bak forskjellen i profil.

Kilde om undersøkelsen av muslimene i USA: En artikkel av David Keyes på israelhayom.com 3. september 2011.

 


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise