USA ba om ny byggestans hos Yishai

USAs ambassadør Dan Shapiro skal ha bedt Israel om å innføre byggestans i bosetninger i et møte med innenriksminister Eli Yishai (Shas)onsdag, melder Israel Radio.

I følge radioreportasjen garanterer USA fortsatt å legge ned veto mot opptak av en palestinsk stat som medlem i FN, men Shapiro hevdet det ville bli lettere å få europeiske stater til også å blokkere palestinernes FN-spor dersom en ny full eller delvis byggestans ble innført. Yishai svarte avvisende. Han påpekte at ingen tidligere israelske regjeringer har stått overfor byggestans som forhåndsbetingelse for forhandlinger.

En talsmann for Benjamin Netanyahu sier byggestans ikke var et tema under møtene som statsministeren hadde med utsendinger for Midtøsten-kvartetten onsdag. Statsministerens kontor ser på møtet hos Yishai som et forsøk på å omgå de vanlige diplomatiske kanalene.

Forrige artikkelFørste hjelpesendinger fra Israel til Tyrkia
Neste artikkelGrapel-utveksling i gang
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -