USA ba om ny byggestans hos Yishai

USAs ambassadør Dan Shapiro skal ha bedt Israel om å innføre byggestans i bosetninger i et møte med innenriksminister Eli Yishai (Shas)onsdag, melder Israel Radio.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I følge radioreportasjen garanterer USA fortsatt å legge ned veto mot opptak av en palestinsk stat som medlem i FN, men Shapiro hevdet det ville bli lettere å få europeiske stater til også å blokkere palestinernes FN-spor dersom en ny full eller delvis byggestans ble innført. Yishai svarte avvisende. Han påpekte at ingen tidligere israelske regjeringer har stått overfor byggestans som forhåndsbetingelse for forhandlinger.

En talsmann for Benjamin Netanyahu sier byggestans ikke var et tema under møtene som statsministeren hadde med utsendinger for Midtøsten-kvartetten onsdag. Statsministerens kontor ser på møtet hos Yishai som et forsøk på å omgå de vanlige diplomatiske kanalene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelFørste hjelpesendinger fra Israel til Tyrkia
Neste artikkelGrapel-utveksling i gang
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise