Felles amerikansk-israelsk militærøvelse utsatt

Den største felles militærøvelsen mellom USA og Israel noensinne er utsatt for å unngå økt spenning med Iran. Øvelsen skulle teste luftforsvarsdyktighet og nye raketter.

Amerikanske soldater i aksjon. (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)
Amerikanske soldater i aksjon. (Foto: MATEUS_27:24&25, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


En stor felles amerikansk-israelsk militærøvelse var planlagt i februar. Nå er den blitt utsatt minst seks måneder, rapporterer Yedioth Aharonoth. Flere tusen israelske og amerikanske soldater skulle hatt deltatt i øvelsen. Beslutningen om å utsette øvelsen ble tatt av det israelske utenriksdepartement sammen med Pentagon.

– Amerikanerne ba om å utsette militærøvelsen for å ikke øke den militære spenningen med Iran, sier israelske tjenestemenn. Øvelsen ble også utsatt for å unngå ekstra oppmerksomhet fra de arabiske landene mens situasjonen er så turbulent. Begrunnelsen var også delvis økonomisk. Washington har redusert forsvarbudsjettet sitt for 2012 med 450 milliarder dollar.

– Washington ser etter måter å ta brodden bort fra spenningen i regionen, etter Irans militærøvelse i Hormuz-stredet og etter angrepet på den britiske ambassaden i Teheran av iranske demonstranter. Amerikanerne håper også at det økonomiske og diplomatiske presset på Isran vil føre til at de vil inngå samtaler om atomprogrammet sitt, sier journalist Ron Ben-Yishai som skriver om militære saker for Yedioth Aharonoth.

USA og deres allierte har den siste tiden gradvis innført tøffere sanksjoner mot Iran på grunn av Irans atomprogram. I forrige uke ble en iransk atomfysiker drept i et attentat som Iran hevder ble utført av amerikanske og israelske agenter. Aksjonen sendte et klart budskap til Irans ledere, påpekte den israelske journalisten Amir Oren.

 

Forrige artikkelKong Vinter viser seg i Nord-Israel
Neste artikkelImporten fra Israel økte med 11 prosent, til rekordnivå
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag