Obamas ubrytelige bånd til Israel [video]

Republikanske kandidater kjemper om å overgå hverandre i støtte til Israel. President Barack Obama vil også være med i konkurransen, og har laget filmen “Amerika og Israel: Et ubrytelig bånd”.

President Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)
President Barack Obama og statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO)

Se den 7 minutter lange filmen:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=izUkZpTft2w[/youtube]

Videoen er en blanding av utdrag fra presidentens egne taler, pluss uttalelser fra ledende israelere – president Shimon Peres, statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Ehud Barak, viseutenriksminister Danny Ayalon, Washington-ambassadør Michael Oren og tidligere Mossad-sjef Efraim Halev.

Det store flertallet av amerikanske velgere gir en klar støtte til Israel. Fra republikansk hold har Obama blitt kritisert for å skade den tette alliansen med Israel. Obama og hans administrasjon hevder de har gjort større innsats for Israels sikkerhet enn noen annen administrasjon, og viser blant annet til økonomisk støtte for rakettforsvarssystem og andre forsvarstiltak. USA har også punktert palestinernes forsøk på å få en ensidig anerkjennelse av en palestinsk stat i FN.

 

 

 

 

 

 

Forrige artikkel– Vi er forpliktet til å sikre at en slik tragedie aldri skjer igjen
Neste artikkel– Israelske droner hjelper kurdiske opprørere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.