– Palestinerne ønsker å ødelegge Israel

– Israelerne ønsker en tostatsløsning. Det gjør ikke palestinerne. De ønsker å ødelegge Israel, sier Mitt Romney, som kjemper om å bli presidentkandiat for Republikanerne.

MItt Romney i debatt
- Dersom jeg blir president blir et statsbesøk til Israel min første oppgave, sa den mormonske presidentkandidaten Mitt Romney natt til onsdag. Foto: Gage Skidmore, flickr.com.
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Romneys uttalelse kom som et svar på et spørsmål fra en palestinsk-amerikansk republikaner på en CNN-debatt i Jacksonville, Florida.

– Hvordan vil en republikansk administrasjon bidra til fred for Palestina og Israel, når de fleste kandidater knapt anerkjenner eksistensen til Palestina og dets folk? spurte mannen.

– Israelerne vil være glade for en tostatsløsning. Det er palestinerne som ikke ønsker en tostatsløsning. De ønsker å ødelegge staten Israel, svarte Romney.

– I den politiske kommunikasjonen, både fra Fatah og Hamas, kommer det fram at de ikke mener det jødiske folk har noen rett til en jødisk stat, fortsatte Romney.

 

Forpliktet på en jødisk stat

– Jeg tror den beste veien til å få fred i Midtøsten, er å stanse vaklingen og ettergivenheten, men å si at vi står sammen med vår venn Israel, vi er forpliktet på en jødisk stat i Israel, vi vil ikke ha en tomme forskjell mellom oss og vår allierte Israel, la Romney til.

Han benyttet også anledningen til å komme med direkte kritikk av president Barack Obama.

– Presidenten dro til FN og kritiserte Israel for å bygge bosetninger. Han sa ingenting om de tusenvis av raketter som regner ned over Israel fra Gaza-stripen. Presidenten kastet Israel under bussen når det gjelder å definere 67-grensene som utgangspunkt for forhandlinger. Jeg mener han ikke respekterte statsminister Benjamin Netanyahu. Jeg mener han igjen og igjen har vist avstand til Israel, og det har skapt, etter mitt skjønn, en større følelse av aggresjon på den palestinske siden, sa Romney.

 

Gingrich vil flytte ambassade

Newt Gingrich, som kjemper mot Romney om å bli republikanernes presidentkandidat, stod fast på sin tidligere uttalelse om palestinerne, at de er “et konstruert folk” (an invented people).

– Teknisk sett er de en konstruksjon fra siste del av 1970-tallet. Før det var de arabere, forklarte Gingrich.

Han sa seg ellers enig med Romneys svar, og la til at han vil gi ordre om ambassadeflytting fra Tel Aviv til Jerusalem den første dagen etter han flytter inn i Det hvite hus.

 

Retter på Romney

En jødisk gruppe som støtter demokratene og Barack Obama har påpekt i en pressemelding at presidenten nevnte rakettangrep under sin tale i FN. “Israelske borgere er blitt drept av rakettild mot deres huser og selvmordsbombere på deres busser,” skal Obama ha sagt.

 

Forrige artikkelMIFF Østfold er tilbake, MIFF Sunnhordland på plass
Neste artikkelAmir Eshel er “naturlig kandidat” som ny sjef for luftforsvaret
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -