– Republikanske kandidater vil være tøffere mot Iran

Mike Huckabee “forstår ikke” hvorfor president Barack Obama presser Israel til ikke å gå til aksjon mot Iran. Han tror republikanske presidentkandidater vil være tøffere mot den islamske republikken.

Mike Huckabee. (Foto: Gage Skidmore, Wikimedia)
Mike Huckabee. (Foto: Gage Skidmore, Wikimedia)

Huckabee, som kjempet om å bli republikanernes presidentkandidat i USA i 2008, er på sitt årlige besøk i Israel. Han tror de fremste republikanske kandidatene – Mitt Romney, Ron Santorum og Newt Gingrich – forstår at Midtøsten ikke blir sikrere med amerikansk nøling og usikkerhet. Alle, med unntak av Ron Paul, vil “gå lengre” mot Iran enn Obama, mener den tidligere guvernøren i Arkansas.

Jerusalem Post innvender at Irans atomprogram fikk utvikle seg i åtte år under Bush-administrasjonen, sist gang republikanerne styrte i Det hvite hus.

– Vi er i en annen posisjon nå enn vi var for fire år side, svarer Huckabee.

Han er “bekymret” for Israel dersom Obama sikrer seg en andre periode i Det hvite hus. Obama har for lite “personlig oppmerksomhet” på Israel, mener Huckabee. Han etterlyser også at presidenten besøker Israel. “Det er på høy tid.”

Huckabee avviser ikke etableringen av en palestinsk stat, men den må ikke komme på bekostning av Israel, understreket han. Israel har rett på Judea og Samaria, sa han. Før vi snakker om “hvor” en palestinsk stat skal være, er det viktig å snakke om “hva” den skal være – og om den kommer til å anerkjenne Israels eksistens.

Se videoutdrag av Jerusalem Posts intervju med Mike Huckabee:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-t6AA3WdG1o[/youtube]

 

Forrige artikkelPalestinske mindreårige i israelske fengsler
Neste artikkelIsrael satser på forebyggende arbeid for barnesikkerhet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.