Seks av ti jødiske velgere støtter Obama

62 prosent av de amerikanske jødene vil stemme på Barack Obama ved presidentvalget i november, mens 30 prosent foretrekker en republikansk kandidat.

President Barack Obama (f.v.) og visepresident Joe Biden. (Foto: Barack Obama, flickr.com)
President Barack Obama (f.v.) og visepresident Joe Biden. (Foto: Barack Obama, flickr.com)

Dersom det var presidentvalg i USA i dag, ville 62 prosent av de amerikanske jødene stemme på sittende president Barack Obama. Det viser en ny undersøkelse fra Forskningsinstituttet for offentlig religion. Kun 30 prosent ville foretrukket en republikansk kandidat.

Likevel viser tallene at Obama har mistet støtte siden han vant valget mot republikanernes kandidat John McCain i 2008. Den gang fikk han støtte fra 78 prosent av de jødiske velgerne. Men de jødiske velgerne er likevel mer positive til hva presidenten har utrettet i denne perioden. 61 prosent av de spurte jødene svarer at de er fornøyd med hans innsats, 11 prosent over det nasjonale gjennomsnittet.

På spørsmål om hvem som best representerer “jødiske verdier” av verdens ledere, skåret Israels statsminister Benjamin Netanyahu høyest med 73 prosent. Deretter fulgte den amerikanske høyesterettsdommeren Elena Kagan (66 prosent) og borgermester i New York, Michael Bloomberg (65 prosent).

Forrige artikkelHaag: – Vi har ingen myndighet over “Palestina”
Neste artikkelJuppe: – Toulouse-skyting brakte oss nærmere Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no