Rice besøker Israel

Den tidligere utenriksministeren Condoleezza Rice skal besøke Israel neste måned sammen med Motorola-sjefer. Det er planlagt møter med Peres, Barak og Lieberman.

Condoleezza Rice skal blant annet møte forsvarsminister Ehud Barak under sitt opphold i Israel. (Foto: World Affairs Council of Philadelphia)
Condoleezza Rice skal blant annet møte forsvarsminister Ehud Barak under sitt opphold i Israel. (Foto: World Affairs Council of Philadelphia)

Rice leder for tiden et privat konsulteringsfirma som jobber med Motorola. Det er forventet at hun kommer til Israel for et to-dagers besøk neste måned sammen med Motorola-sjefer og den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiveren Stephen Hadley, meddeler Yedioth Aharonoth.

Rice har bedt om møter med flere israelske politikere, inkludert president Shimon Peres, utenriksminister Avigdor Lieberman, viseutenriksminister Daniel Ayalon og forsvarsminister Ehud Barak. Rice nyter godt av de mange kontaktene hun fikk i løpet av sin tid som utenriksminister. Hun ble kjent med alle disse israelske politikerne gjennom deres arbeid sammen tidligere.

Rice har også bedt om å få møte med tidligere Kadima-leder Tzipi Livni. Det er også mulig at møter med statsminister Benyamin Netanyahu og tidligere statsminister Ehud Olmert vil finne sted.

Den tidligere utenriksministeren publiserte nylig sine memoarer der hun avslørte detaljer fra forhandlinger mellom Israel og palestinerne i løpet av hennes opphold i Washington. I boken roser hun Olmert for hans håndtering av samtalene med PA-president Mahmoud Abbas. Amerikanske medier spekulerer i om Rice kanskje kommer til å spille en viktig rolle for den republikanske presidentkampanjen. Rice har derimot selv så langt benektet ryktene som hinter om at hun kommer tilbake til politikkens verden. Hennes fokus er for tiden arbeidet hennes innen akademia og forretningsverden.

Forrige artikkelKristne egyptere kritisert for Israel-tur
Neste artikkel“Folkemotstandskonferanse” på Vestbredden
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag