– Ikke la Iran utføre nytt Holocaust

Michael Oren (t.v. i bildet) mener det ikke er tilfeldig at Iran fornekter Holocaust, "samtidig som de ønsker å skape et nytt".
Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)
Michael Oren og hans kone (f.v.) under et statsbesøk fra Benjamin Netanyahu og hans kone i mars 2010. (Foto: Israels ambassade i USA)

Torsdag kritiserte fredsprisvinner Elie Wiesel Israels statsminister Benjamin Netanyahu for hans hyppige sammenlikninger mellom Iran-trusselen og Holocaust. Israels USA-ambassadør Michael Oren tar derimot Netanyahu i forsvar torsdag, i et intervju med Jerusalem Post.

– Vi er nødt å forhindre at et nytt Holocaust inntreffer. Når Iran sier at de vil ødelegge staten Israel, som tilfeldigvis har seks millioner jødiske innbyggere, er vi nødt til å ta det seriøst, forklarer han.

Men, understreker Oren, «»vi kan aldri sammenlikne Holocaust med noe som helst. Det er i en egen liga. Det er unikt i sin gru. [Men…] vi ser også etter likheter».

Likheter og ulikheter med 1930-tallet
Den israelske ambassadøren er en historiebelest mann og ser mange likheter mellom situasjonen i dag og Europa på 1930-tallet. Det er en økonomisk krise i verden, befolkningen frykter krig, et radikalt regime vokser i innflytelse og jøder blir sett på som en «kreftsvulst» mange steder. Derfor mener han det er «ingen tilfeldighet at Iran fornekter Holocaust, mens de ønsker å skape et nytt ett».

Likevel er det én viktig forskjell i fra tiden da nazismen vokste fram i Tyskland.

– USA er ingen passiv tilskuer. Tvert om leder Det hvite hus og Kongressen verden ved å innføre sanksjoner, la alle muligheter være åpne og støtte Israels rett til å forsvare seg selv, forklarer Oren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise