Obama gratulerte Israel med dagen

I sitt brev til Shimon Peres gratulerer USAs president Barack Obama Israel med dagen. (Foto: Bill Ingalls, NASA)
I sitt brev til Shimon Peres gratulerer USAs president Barack Obama Israel med dagen. (Foto: Bill Ingalls, NASA)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Uavhengighetsdagen som starter ved solnedgang onsdag, er også Israels nasjonaldag. For 64. gang siden uavhengighetserklæringen i 1948 feirer den moderne israelske staten sin eksistens.

Dagen før Israel feirer seg selv mottok president Shimon Peres et brev fra USAs president Barack Obama. Sjefen i Det hvite hus gratulerer den unge nasjonen med dagen.

Vi har oversatt brevet til norsk:

Kjære president:

På 64-årsdagen for Israels uavhengighet 26. april ønsker jeg å uttrykke mine varmeste hilsner og gratulasjoner på vegne av det amerikanske folk.

Basert på våre felles verdier og interesser er båndene mellom våre to land dype og sterke. I en tid med enorme endringer, forblir USA standhaftig i sine forpliktelser på Israels sikkerhet og for en omfattende fred i regionen.

Mens vi arbeider sammen for å jakte felles mål og møte felles utfordringer, ønsker jeg fortsatt vekst og en fredelig framtid for staten Israel.

Med vennlig hilsen,

Barack Obama

Se originalteksten på engelsk her.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag