Obama gratulerte Israel med dagen

I et brev til Israels president Shimon Peres gratulerer USAs president Barack Obama landet med sin 64-årsdag.

I sitt brev til Shimon Peres gratulerer USAs president Barack Obama Israel med dagen. (Foto: Bill Ingalls, NASA)
I sitt brev til Shimon Peres gratulerer USAs president Barack Obama Israel med dagen. (Foto: Bill Ingalls, NASA)

Uavhengighetsdagen som starter ved solnedgang onsdag, er også Israels nasjonaldag. For 64. gang siden uavhengighetserklæringen i 1948 feirer den moderne israelske staten sin eksistens.

Dagen før Israel feirer seg selv mottok president Shimon Peres et brev fra USAs president Barack Obama. Sjefen i Det hvite hus gratulerer den unge nasjonen med dagen.

Vi har oversatt brevet til norsk:

Kjære president:

På 64-årsdagen for Israels uavhengighet 26. april ønsker jeg å uttrykke mine varmeste hilsner og gratulasjoner på vegne av det amerikanske folk.

Basert på våre felles verdier og interesser er båndene mellom våre to land dype og sterke. I en tid med enorme endringer, forblir USA standhaftig i sine forpliktelser på Israels sikkerhet og for en omfattende fred i regionen.

Mens vi arbeider sammen for å jakte felles mål og møte felles utfordringer, ønsker jeg fortsatt vekst og en fredelig framtid for staten Israel.

Med vennlig hilsen,

Barack Obama

Se originalteksten på engelsk her.

Forrige artikkel135.000 flere israelere på ett år
Neste artikkelGantz tror Iran vil droppe atomvåpen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no