USA øker støtte med 3,9 milliarder kroner til Iron Dome

En underkomité i Representantenes hus i USA bestemte torsdag å øke bevilgningene til Iron Dome-prosjektet med 3,9 milliarder kroner. Iron Dome er et israelsk forsvarssystem for raketter med kort rekkevidde.

Illustrasjonsfoto: Iron Dome-batteri nær Sderot i Sør-Israel. Foto: Bruker natanflayer, flickr.com.

I tillegg setter amerikanerne av 570 millioner kroner i støtte til Israels forsvar mot raketter med medium og lang rekkevidde. 17 milliarder kroner i annen militærhjelp er allerede i det amerikanske budsjettet for 2013. Størstedelen av denne militærhjelpen er låst til kjøp av amerikansk forsvarsmateriell, og virker dermed som amerikansk støtte til egen forsvarsindustri. USA gir tilsvarende militær bistand til en rekke allierte land, også flere arabiske land i Midtøsten.

– Iron Dome endrer spillet, redder uskyldige liv og beskytter israelere, sier representant Howard Berman til Jerusalem Post. Berman sitter i husets utenrikskomiteen og støttet det nye tilskuddet til Iron Dome.

 

Største tilskudd til Iron Dome fra USA noensinne

Det opprinnelige Pentagon-budsjettet hadde ikke noe tilskudd til Iron Dome, men etter at den amerikanske administrasjonen avslørte at de ønsket å støttet programmet, ble det lagt inn. Det er det største tilskuddet til Iron Dome noensinne.

– Å sikre ytterligere midler for å sette ut flere Iron Dome-batterier er en israelsk nødvendighet, en amerikansk prioritet og strategisk viktig, mener Berman.

Både republikanere og demokrater støtter økte bevilgninger til Iron Dome, til tross for at begge partier har bedt om store kutt i budsjettet. Iron Dome-finansieringen må fortsatt bli godkjent av den militære komiteen i representantenes hus i mai, så av representantenes hus og senatet, før presidenten undertegner den endelige bestemmelsen.

 

Forrige artikkelBarak:- Nå er tiden inne for å stanse Irans atomprogram
Neste artikkelArabiske kvinner i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag