– India må stanse import av iransk olje

USAs utenriksminister Hillary Clinton krever at India importerer mindre olje fra Iran, for at amerikanerne skal lempe på sanksjonene mot New Dehli.
Hillary Clinton ønsker at India skal forsøke enda hardere å bremse importen av olje fra Iran. (Foto: Glenn Fawcett, Det amerikanske forsvarsdepartementet)
Hillary Clinton ønsker at India skal forsøke enda hardere å bremse importen av olje fra Iran. (Foto: Glenn Fawcett, Det amerikanske forsvarsdepartementet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Mandag skal USAs utenriksminister Hillary Clinton i møter med Indias statsminister Manmohan Singh i Kalkuta, for å drøfte landets import av olje fra Iran. Clinton sa under en pressekonferanse tidligere på dagen at hun krever at inderne importerer mindre olje fra Teheran, for at amerikanerne skal lette sine sanksjoner mot New Dehli. India er under sanksjoner på grunn av at de er et land som fortsatt driver oljehandel med Iran, opplyser Jerusalem Post.

Iran er Indias nest største oljeleverandør etter Saudi Arabia. Myndighetene i New Dehli har til nå greid å kutte importen av iransk olje med 15-20 prosent, men frykter at de kan bli for avhengig av Saudi Arabia som leverandør dersom de bryter med Teheran.

– Dersom det ikke hadde vært mulig for India å gå inn i markedet for å få tilfredsstilt sine behov, ville vi forstått det. Men vi tror det er tilstrekkelig med olje tilgjengelig, så det finnes måter for India å fortsatt få sine energibehov dekket, forklarte Clinton.

Hun understreket at Saudi Arabia, Irak og andre land har økt produksjonen, for å dekke de tapte energiressursene som sanksjonene mot Iran innebærer.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise