– India må stanse import av iransk olje

USAs utenriksminister Hillary Clinton krever at India importerer mindre olje fra Iran, for at amerikanerne skal lempe på sanksjonene mot New Dehli.

Hillary Clinton ønsker at India skal forsøke enda hardere å bremse importen av olje fra Iran. (Foto: Glenn Fawcett, Det amerikanske forsvarsdepartementet)
Hillary Clinton ønsker at India skal forsøke enda hardere å bremse importen av olje fra Iran. (Foto: Glenn Fawcett, Det amerikanske forsvarsdepartementet)

Mandag skal USAs utenriksminister Hillary Clinton i møter med Indias statsminister Manmohan Singh i Kalkuta, for å drøfte landets import av olje fra Iran. Clinton sa under en pressekonferanse tidligere på dagen at hun krever at inderne importerer mindre olje fra Teheran, for at amerikanerne skal lette sine sanksjoner mot New Dehli. India er under sanksjoner på grunn av at de er et land som fortsatt driver oljehandel med Iran, opplyser Jerusalem Post.

Iran er Indias nest største oljeleverandør etter Saudi Arabia. Myndighetene i New Dehli har til nå greid å kutte importen av iransk olje med 15-20 prosent, men frykter at de kan bli for avhengig av Saudi Arabia som leverandør dersom de bryter med Teheran.

– Dersom det ikke hadde vært mulig for India å gå inn i markedet for å få tilfredsstilt sine behov, ville vi forstått det. Men vi tror det er tilstrekkelig med olje tilgjengelig, så det finnes måter for India å fortsatt få sine energibehov dekket, forklarte Clinton.

Du kan lese denne artikkelen på norsk fordi det er Israel-venner som støtter MIFFs arbeid med kontingent og gaver. Klikk her for å bli med på laget! 

Hun understreket at Saudi Arabia, Irak og andre land har økt produksjonen, for å dekke de tapte energiressursene som sanksjonene mot Iran innebærer.

Forrige artikkel4. september bekreftet som valgdato
Neste artikkelIngen medier omtaler resultatet av etterforskningen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -