USA styrker sikkerhetsforpliktelsene til Israel

Representantenes hus vedtok onsdag med overveldende flertall en ny lov som styrker USAs politiske forpliktelser til Israels sikkerhet.
Representantenes hus i Washington D.C., USA. (Foto: Lawrence Jackson, Det hvite hus)
Representantenes hus i Washington D.C., USA. (Foto: Lawrence Jackson, Det hvite hus)

411 mot 2 av politikerne i Representantenes hus i USA stemte for en ny lov som ytterligere forsterker landets forpliktelser til Israels sikkerhet. Bak lovforslaget stod både majoritetsleder Eric Cantor (republikanerne) og minoritetsleder Steny Hoyer (demokratene). Én av de to som stemte imot var liberalisten Ron Paul, kjent fra republikanernes nominasjonskamp, som prinsipielt ikke ønsker å påvirke vennenasjonens suverenitet gjennom økonomiske «pressmidler». Paul er i utgangspunktet positivt innstilt til Israel, men stemmer imot nesten alle utenrikspolitiske virkemidler, både krig og støtte til allierte.

Loven legger til rette for utvidet samarbeid mellom USA og Israel på sikkerhetsmessige områder, samt pålegger amerikanerne å skaffe Midtøsten-demokratiet militær teknologi som kan sikre Israels kvalitativt militært overtak i regionen.

Styrker samarbeidet
– Denne loven understreker Israels rett til å forsvare seg selv mot trusler, og minner Kongressen om USAs langvarige forpliktelse på de amerikansk-israelske strategiske relasjonene. Det er et unikt og spesielt forhold som er basert på felles interesser og felles demokratiske verdier. Denne loven anerkjenner de grunnleggende truslene som USA og Israel står overfor i regionen, og gjentar vår forpliktelse på å stå side ved side med Israel i denne utfordrende og vanskelige perioden, forklarer Cantor.

– Det må gjøres klart for alle dem som ønsker å true Israel at USA står bak henne. Fordi det er i vår – i USAs – sikkerhetsinteresse å gjøre det. Og fordi det er moralsk og etisk det rette å gjøre, i tillegg, sa Hoyer under avstemningen.

I en pressemelding hilser den pro-israelske amerikanske lobbyorganisasjonen AIPAC vedtaket velkommen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise