Kochavi hadde hemmelige Syria-samtaler i USA

Den israelske militære etterretningssjefen drøftet Iran, Assad-regimet og Hizbollahs økende makt i Libanon, under hemmelige møter i Washington og FNs-hovedkvarter i New York for to uker siden.

Den militære etterretningssjefen Aviv Kochavi (f.v.), her sammen med tidligere forsvarssjef Gabi Ashkenazi. (Foto: IDF)
Den militære etterretningssjefen Aviv Kochavi (f.v.), her sammen med tidligere forsvarssjef Gabi Ashkenazi. (Foto: IDF)

I Washington møtte Aviv Kochavi sentrale personer både i Det hvite hus, utenriksdepartementet, forsvarsdepartementets etterretningsbyrå og CIA. Under samtalene i den amerikanske hovedstaden var også Iran et sentralt punkt på agendaen.

Under sitt opphold i New York møtte Kochavi flere ambassadører fra land som sitter i Sikkerhetsrådet, hvor fokuset hovedsakelig dreide seg om Syria og Hizbollah.

Etterretningssjefen avslørte blant annet at Israels holdning til Bashar Assads regime i Syria har snudd. Inntil nylig mente Jerusalem at det mest fordelaktige for Israel var om Assad forble ved makten, mens de nå har skiftet holdning.

Det var journalist Barak Ravid, journalist i den israelske avisen Ha’aretz, som kunne avsløre det hemmelige USA-besøket i dag.

Forrige artikkelGunnar Øderud i MIFF Oslo: Hvite busser
Neste artikkelPutin til Aznar: – Israel vil ta hånd om Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -