Sender jagerfly til fellesøvelse i USA

Til sommeren skal U.S. Air Force og IAF også ha felles luftforsvarsøvelse i Israel, etter måneder med øvelser på felles operasjoner i USA.

Fra en felles israelsk-italiensk forsvarsøvelse på Sardinia i 2011. (Illustrasjon: IDF)
Fra en felles israelsk-italiensk forsvarsøvelse på Sardinia i 2011. (Illustrasjon: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag kveld rapporterte israelske Kanal 2 at Israel snart skal sende jagerfly til USA for å delta i en felles militærøvelse med U.S. Air Force. Det skal være flere år siden sist IAF har hatt øvelser i amerikansk luftrom.

Øvelsen, som fokuserer på å kunne utføre fellesoperasjoner, vil strekke seg over de neste månedene og styrke samarbeidet mellom IAF og U.S. Air Force. Senere i sommer vil begge luftforsvarene delta i en ny felles øvelse i Israel, der de skal simulere et stort angrep.

Luftforsvarsøvelsen sender også et signal til de iranske myndighetene, som 23. mai skal forhandle med verdens seks mektigste land om sitt atomprogram. Et signal om at USA og Israel står samlet og er forberedt, dersom et angrep på Irans atominstallasjoner skulle vise seg nødvendig.

Forrige artikkelIsrael på 19. plass i høyere utdanning
Neste artikkelGunnar Øderud i MIFF Oslo: Hvite busser
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no