Barak takket USA for nye 420 millioner kroner til Iron Dome

Israels forsvarsminister Ehud Barak møtte i går sin amerikanske kollega Leon Panetta i Pentagon for å motta nye millioner i forsvarsbistand fra USA.
Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)
Israels forsvarsminister Ehud Barak (f.v.) og USAs forsvarsminister Leon Panetta. (Foto: Den amerikanske ambassaden i Tel Aviv)

Under møtet takket Ehud Barak for den amerikanske regjeringens støtte til Israels Iron Dome-forsvarssystem, som uskadeliggjør kortdistanseraketter fra Gaza-stripen mens de fortsatt er i luften.

– Graden av forsvarssamarbeid mellom USA og Israel har aldri vært sterkere. Jeg var glad for å kunne informere minister Barak om at presidenten [Barack Obama] støtter Israel Iron Dome-system og ba meg skrive ut de 420 millioner kronene som Barak indikerte overfor meg at landet trenger dette budsjettåret, sa Panetta under en felles pressekonferanse med Barak.

– Målet mitt er å forsikre at Israel har de midlene de trenger hvert år, for å produsere disse avfyringsrampene som kan forsvare landets innbyggere. Dette er en del av vår ufravikelige forpliktelse på Israels sikkerhet og kommer i tillegg til vårt årlige sikkerhetsbidrag på 18 milliarder kroner, la forsvarsministeren til.

Til nå har USA bidratt med 1,23 milliarder kroner i utviklingen og produksjonen av Iron Dome-systemet, skriver Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise