Jordan får mindre hjelp i Washington

Sikkerhetsforbindelsene mellom Jordan og Israel er fortsatt sterke, men Amman har ennå ikke erstattet sin avgåtte ambassadør i Tel Aviv.

Jordans kong Abdullah II sliter mer og mer med å få Israel til å legge inn et godt ord for landet sitt i Washington. (Foto: Nader Daoud)
Jordans kong Abdullah II sliter mer og mer med å få Israel til å legge inn et godt ord for landet sitt i Washington. (Foto: Nader Daoud)

Ifølge Jerusalem Post gjør Israel stadig mindre for å legge inn et godt ord for Jordan i Washington, siden landet ikke erstatter sin ambassadør i Tel Aviv. Tidligere har israelerne hatt en tradisjon for å mekle fram løsninger som sikrer fortsatt bistand til Amman.

Når amerikanske kongressmedlemmer spør israelske representanter får de stadig oftere det samme svaret: Sikkerhetssamarbeidet fungerer utmerket, men det at Jordan ikke har noen ambassadør i Tel Aviv er intet godt tegn. Nå er det nesten to år siden siden perioden til den forrige ambassadøren, Ali Al-Ayed, gikk ut.

Tidligere har israelerne uttrykt forståelse for at ambassadør-spørsmålet er kompliserte saker  i Jordans innenrikspolitikk. Etterhvert som tiden går, og ingen ambassadør dukker opp, er tålmodigheten blitt mindre i Jerusalem. Et pressmiddel Israel bruker, er å la være å snakke godt om Amman til amerikanerne, skriver den israelske avisen.

Forrige artikkel– Reservetjenesten på randen av kollaps
Neste artikkelElbit vant kontrakt med hæren i Finland
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no