Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Ny amerikansk flyktninglov kan forsinke fredsprosessen

Dheisheh flyktningleir i Betlehem, på Vestbredden. (Foto: Reham Alhelsi)
Dheisheh flyktningleir i Betlehem, på Vestbredden. (Foto: Reham Alhelsi)
USAs myndigheter må skille mellom faktiske 1948-flyktninger og deres etterkommere. Det liker palestineren Ghait Al-Omari og Obama-administrasjonen dårlig.

En ny lov ble nylig godkjent i Senatets bevilgningskomité. Den krever at det amerikanske utenriksdepartementet må rapportere hvor mange av de over 5 millioner palestinerne som mottar flyktninghjelp fra UNRWA som faktisk er flyktninger fra 1948 og hvor mange som bare er deres etterkommere.

Tidligere politisk rådgiver for PA-president Mahmoud Abbas, Ghaith Al-Omari, har lite sans for det amerikanske vedtaket, som han mener kan skade hele fredsprosessen med Israel.

– Dette er veldig farlig. Det kan ha veldig dårlig innflytelse på bakken. Det vil gjøre ethvert amerikansk forsøk på å presse på for en fredelig løsning mistenkelig i palestinske øyne, da særlig for flyktningene, hevder Al-Omari.

Forhåndsdømmer eller ikke?
Også Barack Obamas administrasjon liker Senatets vedtak dårlig. De mener amerikanerne med dette forhåndsbestemmer resultatet i en sak som bør bli avgjort i forhandlinger med Israel. De har derfor presset fram en mindre endring i lovforslaget. Utenriksdepartementet vil ikke lenger, dersom Representantenes hus godkjenner loven, bli tvunget til å kategorisere «flyktningene» som oppholder seg utenfor Gaza-stripen og Vestbredden.

De amerikanske senatorene som støtter forslaget, mener det er nettopp deres lovendring som ikke forhåndsdømmer statusen til palestinske flyktninger og deres etterkommere.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart