USA vil styrte Assad-regimet

Amerikanerne ber verdenssamfunnet samle seg for å isolere og styrte det syriske regimet, som siden demonstrasjonene startet våre 2011 har drept tusenvis av sivile.

Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)
Den hardt pressede syriske presidenten Bashar Assad (på bildet i flammer) har fått militær bistand fra Iran. (Foto: Freedom House)

– Som bevist i de massakrene som Assad-regimet har deltatt i og som de nå benekter: Desto raskere den politiske overtakelsen finner sted, jo bedre er det for den syriske befolkningen. Og desto bedre er sjansene for at en blodig sekterisk krig vil bli unngått, sa Det hvite hus’ pressesekretær Jay Carney mandag.

– Jo lenger Assad fortsetter å føre krig mot sitt eget folk […] med brutale mord og henrettelser av sitt eget folk, desto større er sjansen for at situasjonen vil føre til en sekterisk borgerkrig som vil spre seg over landets grenser og skape ustabilitet i Midtøsten, uttalte han.

Opposisjonen forsøker på sin side å stå samlet, på tross av alle de dype riftene mellom de ulike sektorene i motstandsbevegelsen. Derfor vil de innføre en egen koalisjonsregjering, som kan ha det som hovedprioritet å forene enda flere grupperinger i kampen mot Bashar Assads regime i Damaskus.

Forrige artikkelOdd Myrland i MIFF Sunnhordland: Israel, en rasistisk stat?
Neste artikkelFikk ti år for blasfemisk Twitter-melding
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no