USA og Israel vurderer IDF-angrep mot syriske mål

Sikkerhetspersonell fra USA og Israel skal ha drøftet muligheten for et israelsk angrep mot Bashar Assad-regimets våpenlagre.

Syrisk karikatur viser Syrias president Bashar Assad med blod på hendene, i det han sjekker vennelisten på Facebook. Teksten på skjermen lyder:
Syrisk karikatur viser Syrias president Bashar Assad med blod på hendene, i det han sjekker vennelisten på Facebook. Teksten på skjermen lyder: "Du har 0 venner". (Foto: Syria Freedom House)

To kilder i Obama-administrasjonen sier til New York Times at et slikt angrep likevel ikke er ønskelig fra USAs side, siden det kunne økt støtten til president Bashar Assad i kampen mot opposisjonen i landet. Men sikkerhetsrådgiver for Obama, Thomas Donilon, var på besøk i Israel denne uken for å drøfte denne muligheten.

Videre avslører kildene at fokuset i administrasjonen har endret seg fra hvordan man kan felle Assad, til å diskutere hva som skal skje og hvordan USA kan bidra når den syriske diktatoren er styrtet. Amerikanerne frykter også at han, i en desperat situasjon som nå, kan komme til å bruke kjemiske våpen i krigføringen.

Et slikt kjemisk angrep kunne nok også endret situasjonen internasjonalt helt fundamentalt, tror de. Russland ville måtte ha droppet sin motstand mot kraftige sanksjoner og Iran ville nok heller ikke satt pris på bruk av slike våpen.

Forrige artikkelSelvmordsbomber stod bak angrepet i Bulgaria
Neste artikkelNazistleder arrestert i Ungarn
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no