Mange jødiske Emmy-nominerte

Skuespiller og regissør Lena Durham (bildet) er blant de nominerte, for sin rolle som Hannah Horvath i HBO-serien “Girls”.

Jødiske Lena Dunham har gjort stor suksess med sin HBO-serie
Jødiske Lena Dunham har gjort stor suksess med sin HBO-serie "Girls". (Foto: David Shankbone)

Det er liten tvil om at jødiske fjernsynsserie- og filmskapere i USA er i vinden for tiden. Den typiske jødiske tragikomedie, der det er lov å le av menneskelige feil og nederlag, gjør stor suksess. Humoren er godt representert ved Coen-brødrenes (Ethan og Joel) latterbombe “A Serious Man“, som et eksempel fra filmens verden. Seinfeld-regissør Larry David sin pågående “Curb Your Enthusiasm” (no: Ingen grunn til begeistring), som også sendes på NRK, er et eksempel fra fjernsynsserienes univers.

Denne “jødiske vinden” fører også til at listen over årets nominerte til Emmy-kåringene, som er fjernsynsserienes svar på Oscar-utdelingen, er dominert av framtredende jødiske skuespillere og regissører.

Dunham og David dominerer
HBO-serien “Girls” er en serie som har tatt amerikanske fjernsynstittere med storm. Den jødiske regissøren Lena Dunham spiller også hovedrollen som Hannah Horvath, i en nyskapende serie som av mange filmkritikere beskrives som en slags fattigmannsutgave av “Sex og singelliv“. Den baserer seg på Dunhams personlige erfaringer som jødisk student i New York. Hun har blitt nominert i kategorien “Beste kvinnelige komedieskuespiller”, sammen med den tidligere Seinfeld-stjernen Julia Louis-Dreyfus. “Girls” er nominert i kategorien “Beste komiserie”.

I samme kategori har også årets sesong av Larry Davids nevnte “Ingen grunn til begeistring” fått en plass. David selv har fått en plass i kategorien “Beste mannlige komedieskuespiller”.

Israelsk-inspirerte Homeland kan vinne
En annen serie verdt å nevne i denne sammenheng er jødiske Jon Stewarts talkshow “The Daily Show“, som har blitt nominert under “Beste variasjonsprogram”. Også TV2-sendte “Homeland” må nevnes, som er basert på en israelsk serie ved navn “Hatufim“. Serien er en sterk kandidat til å vinne kategorien “Beste dramaserie”.

Også i birollene finner vi jødiske nominerte. Max Greenfield er med på listen over “Beste mannlige komediebirolle” for sin innsats i “New Girl“. Myaim Bialik, kjent som Amy Farrah Fowler i Viasat 4-sendte “Big Bang Theory“, er nominert i kategorien “Beste kvinnelige komediebirolle”.

Emmy-showet sendes på den amerikanske fjernsynskanalen ABC 23. september.

Forrige artikkelBBC har vansker med presentasjonen av Israel og Palestina
Neste artikkel– Israel må forberede seg på flere angrep fra Iran
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no