– Israel fortjener bedre enn Obama

I et intervju med Ha’aretz avslører republikanernes presidentkandidat Mitt Romney hvorfor han mener han utgjør et bedre alternativ for Israel.

Mitt Romney (Foto: flickr.com)
Mitt Romney (Foto: flickr.com)

Vi vil her gjengi noen av de viktigste uttalelsene fra dette intervjuet, som ble publisert 27. juli 2012.

Iran
– Jeg har sagt før og kan gjerne gjenta her at det er av avgjørende betydning at ikke Iran skaffer seg atomvåpen. Et Iran med atommakt representerer den største trusselen for verden, mot USA og mot Israels eksistens. Et Iran med atommakt ville bety at Hizbollah eller andre støttespillere en dag potensielt kan kunne sikre seg spaltbart materiale som kan true verden. For fem år siden talte jeg ved Herzliya-konferansen og forklarte sju steg jeg mente var nødvendig for å forhindre at Iran får atomvåpen. Dette inkluderte tøffe sanksjoner, anmeldelse av Iran-president Mahmoud Ahmadinejad for oppfordring til folkemord, å støtte opposisjonsgrupper i landet og utvikle troverdige militære tiltak som kan fungere som en siste utvei. Jeg tror fortsatt at disse prinsippene er avgjørende, ja kanskje til og med enda viktigere i dag.

– President Obama har sagt at et Iran i besittelse av atomvåpen er uakseptabelt. Jeg mener det samme. Ordet “uakseptabelt” har fortsatt mening, fordi det antyder at alle muligheter vil bli tatt i bruk for å forhindre det utfallet. Jeg er personlig forpliktet på å ta alle nødvendige steg for å forhindre at Iran utvikler atomvåpenkapasitet.

Benjamin Netanyahu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu og Mitt Romney er nære venner. Sistnevnte understreker at Netanyahu må ha frihet til å lede sitt land.

– Statsminister Netanyahu må alltid gjøre det som er i sitt eget lands beste interesser. Jeg vet at vår nasjon alltid føler det samme om oss selv.

Syria
– Jeg tror det er viktig for de ansvarlige nasjonene i verden å søke og forstå hvilke styrker i Syria som representerer virkelig endring, heller enn den form for ødeleggelse som ville bli resultatet, dersom Al-Qaida skulle overta makten i kaoset og sitte på betydelig makt i Syria. Jeg håper at nasjoner som Tyrkia og Saudi Arabia og andre vil identifisere seg med uenighetens stemmer i Syria, forsyne dem med våpen  som de trenger for å fremme sin sak. Vi må gjøre vårt beste for å forhindre at de radikale i Al-Qaida eller liknende jihadistgrupper tar makten i det nye Syria.

– Jeg er veldig skuffet over at forsøkene på å vedta fordømmelser [av Syria] i FN blir nedstemt av Russland og Kina. […] Verden står og ser på de ødeleggelsene [Syrias president Bashar] Assad forårsaker.

Tostatsløsning
– Jeg tror på en tostatsløsning som innebærer at de to statene skal inkludere en jødisk stat. Spørsmålet er ikke om folk i regionen mener det skulle eksistert en palestinsk stat. Spørsmålet er om de mener det burde eksistere en israelsk, jødisk stat, påpekte Romney under interjuet.

Forrige artikkelIsraels største OL-håp
Neste artikkel– Middelklassen vil ikke bli rammet av innstramninger
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no